Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 38χρονης για απάτη με ατυχήματα

205

Έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία 38χρονης που κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για την υπήκοο Βουλγαρίας Stanoeva Veselina του Ivanova και της Yordanka, γεν. 12-3-1981, στη Βουλγαρία.

Τα μέλη της σπείρας στην οποία ανήκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Στις 14-8-2019 συνελήφθη στη Δράμα η 38χρονη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, μια γυναίκα προσποιείτο συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα.

Συνολικά σε πέντε περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, ενώ σε μία περίπτωση κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 94χρονη, πείθοντάς την να παραδώσει στην 38χρονη, η οποία μετέβη στο σπίτι της, το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 38χρονη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 94χρονη.

Πηγή: zougla.gr