Ο πρίγκιπας Χάρι στηρίζει ένα σχέδιο αειφόρου τουρισμού

274

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις γιατί χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ στα ταξίδια του, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα τουριστική πρωτοβουλία για αλλαγές στα διεθνή ταξίδια ώστε να γίνονται περισσότερο αειφόρα.

Το σχήμα «Travalyst», που σχεδιάζεται για να βελτιώσει την περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, θέλει να βοηθήσει ώστε η ταξιδιωτική βιομηχανία να γίνει μια δύναμη του καλού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Χάρι.

«Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού».

Ο 35χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, που εγκαινιάζει την πρωτοβουλία του στο ‘Άμστερνταμ, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης για υποκρισία, γιατί μετακινείτο με ιδιωτικά αεροσκάφη προκειμένου να παραστεί σε πρόσφατες υποχρεώσεις του, ενώ την ίδια ώρα εκφράζει ανησυχίες για το περιβάλλον.

Οι επικρίσεις του Τύπου έκαναν τον ‘Ελτον Τζον, τον οποίο ο Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη νότια Γαλλία για διακοπές ενός μήνα τον Αύγουστο, να αρχίσει την υπεράσπιση του ζεύγους κατά των «διαστρεβλωμένων και κακόβουλων αφηγήσεων στον Τύπο».

Πηγή: Newsbeast