ΗΠΑ-Τουρκία 93-92 (κ.α. 81-81): Άντεξε η Team USA, αλλά μπορεί να χάσει! (video+photos)

222

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Η Τουρκία πήγε να κάνει την… έκπληξη της χρονιάς, έφτασε το ματς με τις ΗΠΑ στην παράταση, αλλά εκεί οι Αμερικανοί βρήκαν τις λύσεις και πήραν το παιχνίδι (92-93) μαζί και την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ματσάρα αντίστοιχη με το Βραζιλία – Ελλάδα, πιθανόν και καλύτερα, έγινε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία. Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα έδειξε όλες τις αδυναμίες που έχει το συγκρότημα του Γκρεγκ Πόποβιτς, που παρατάσσεται χωρίς τους πρωτοκλασάστους NBAers, με αποτέλεσμα η Τουρκία να είναι το… φαβορί για τη νίκη μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά οι γείτονες… αυτοκτόνησαν δυο φορές. Τόσο στην κανονική διάρκεια όπου δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, αν και έβγαλαν χαρακτήρα στην ανατροπή των Αμερικανών και πήγαν στην παράταση, όσο και στον έξτρα χρόνο που είχαν ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς αλλά τις σπατάλησαν. Εν τέλει, οι ΗΠΑ πήρε την νίκη 93-92 στο έξτρα πεντάλεπτο, πέρασαν στην επόμενη φάση και πλέον τα πράγματα… ζορίζουν και για την Ελλάδα που θα διασταυρωθεί με Αμερικανούς και Τούρκους στη δεύτερη φάση ομίλων της διοργάνωσης.

Εκεί κρίθηκε ο αγώνας

Μπορεί οι Αμερικανοί να ήταν καλύτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, οι Τούρκοι όμως δεν… παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Με στοχευμένες επιθέσεις και πολύ δυνατή άμυνα που κράτησε στους 81 πόντους τις ΗΠΑ, έφτασαν κοντά στο να πάρουν μια ιστορική νίκη. Η Τουρκία επέστρεψε από το 79-74 στα τελευταία δευτερόλεπτα, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι εκεί έδειχνε ικανή να πάρει το ματς. Όμως, με το σκορ στο 92-91 υπέρ της 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Μπαλμπάι έχασε δυο φορές και οι ΗΠΑ έμειναν… ζωντανές. Στο φινάλε ο Μίντλετον δεν έχασε τις δικές του βολές κι έδωσε τη νίκη στους Αμερικανούς!

Ο MVP του αγώνα

Σε απόλυτους αριθμούς, κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ερσάν Ιλιασόβα με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ομως, η Τουρκία ηττήθηκε. Ούτε και ο πρώτος σκόρερ της Αμερικής, Κέμπα Ουόκερ (14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ) μπορεί να θεωρηθεί ο πλέον καθοριστικός. Αυτός που έγραψε την… ιστορία του αγώνα ήταν ο Μίντλετον με τις εύστοχες βολές στο τέλος που έδωσαν και τη νίκη στις ΗΠΑ.

Δείτε τα στατιστικά και τα highlights της αναμέτρησης ΗΠΑ – Τουρκία

Πηγή: onsports.gr