Αντιδρούν οι κάτοικοι του Καραβόμυλου στην κατασκευή hot spot

237

Αναστάτωση επικρατεί σχετικά με την είδηση ότι ετοιμάζεται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβόμυλου. «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο…», δηλώνει η νέα Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, η οποία συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το lamianow, το hotspot στήνεται από σήμερα το πρωί, άρον – άρον με πρόχειρες συνθήκες, ενώ πρόκειται να φιλοξενήσει 500-800 πρόσφυγες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλα αναμένονται να είναι έτοιμα την ερχόμενη Παρασκευή έτσι ώστε από το Σάββατο ως τη Δευτέρα να μετακινηθούν πρόσφυγες και να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μάλιστα πως «πρόκειται για μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με τη διαφάνεια καθώς γίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και όχι το κράτος και μάλιστα κάτω από αμφιλεγόμενες διαδικασίες».

Η προχειρότητα δε των κατασκευών δείχνει απλά ότι δεν θέλουν να κάνουν κάποιο σοβαρό έργο που να ανταποκρίνεται σε κάποια τουλάχιστον στάνταρ για την φιλοξενία ανθρώπων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αλλά αντίθετα μέσα από ευκαιριακές κατασκευές από σκηνές και τέντες να διαμορφώσουν ένα σκηνικό το οποίο μαζί με την ανεξέλεγκτη σύνθεση του πληθυσμού θα γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα για την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το lamiareport, το νέο hot spot  δεν πρόκειται να γίνει στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο «Ανδρεόπουλου» που αρχικά είχαν δρομολογήσει, αλλά στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

Αντιδράσεις από δημάρχους και κατοίκους

Έξω από το στρατόπεδο βρέθηκε σήμερα και η δήμαρχος Στυλίδας. Η κυρία Στεργίου επισημαίνει πως είναι αντίθετη στην μεταφορά προσφύγων στον Καραβόμυλο χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή.

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο. Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου….» δήλωσε η κ. Στεργίου.

stratopedo karavomilos03
stratopedo karavomilos00

«Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας νέα «Μόρια». Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η αύξηση του τουρισμού και όχι η υποβάθμιση. Το όλο εγχείρημα γίνεται με τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα που μόνο για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται αυτοί που το κάνουν. Δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη αυτή που μαθηματικά οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας…», είπε στο lamiareport κάτοικος του Καραβόμυλου.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας οι κάτοικοι δηλώνουν πως μια τέτοια εξέλιξη τους τρομάζει, καθώς θα αλλάξει την καθημερινή τους ζωή.

Πηγή: tanea.gr