Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

212

Μια ισχυρή έκρηξη, που έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ακούστηκε αργά απόψε από το κέντρο της Καμπούλ ενώ ακολούθησαν πυρά από πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της αφγανικής κυβέρνησης, τον Νασράτ Ραχίμι, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο συγκρότημα του Γκριν Βίλατζ, όπου στεγάζονται διεθνείς οργανισμοί και υπηρεσίες παροχής βοήθειας. Κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Με βάση άλλες πηγές επρόκειτο για ένα παγιδευμένο φορτηγό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Αναπτύχθηκαν αστυνομικοί στην περιοχή και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φερνταούς Φαραμέρζ.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πυκνός καπνός να υψώνεται στον ουρανό της πρωτεύουσας. Η περιοχή αυτή της Καμπούλ έχει γίνει κατ’ επανάληψη στόχος βομβιστών αυτοκτονίας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η αφγανική τηλεόραση μετέδιδε μια συνέντευξη του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι επίκεται μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr