Οι 5+1 άξονες του νέου σχεδίου για το Προσφυγικό

196

Το σχέδιο για το Δουβλίνο IV, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε κοινοτικό επίπεδο το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να… μπει μπροστά άμεσα, μετά την τοποθέτηση της νέας σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόκειται να στηριχθεί σε δύο βασικές αρχές, αυτή της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η μεταναστευτική κρίση είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στις συναντήσεις που είχε ο έλληνας Πρωθυπουργός τόσο με την καγκελάριο Μέρκελ όσο και με τον γάλλο πρόεδρο Μακρόν και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύμπνοια απόψεων για τον τρόπο, με τον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να χειριστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Γι’ αυτό και η εφαρμογή ενός νέου κανονισμού, του Δουβλίνου IV, ο οποίος συζητείται τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει κοινό μέτωπο μεταξύ των χωρών, σε ό,τι αφορά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις απέναντι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι επιτακτική.

  • Ποιες είναι οι έξι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
  • Πως θα αντιμετωπιστεί η αύξηση των προσφυγικών ροών
  • Πως θα καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακινητών

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση στα ΝΕΑ της Δευτέρας

Οι 5+1 άξονες του νέου σχεδίου για το Προσφυγικό

Πηγή: in.gr