Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ισχυρή σε επενδύσεις-μεταρρυθμίσεις η συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας

310

«Ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γερμανίας έγινε με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ» επισημαίνει ο γενικός διευθυντής και μέλος δ.σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Θεωρεί πως «πλέον, δίνεται ένα νέο, αναβαθμισμένο περιεχόμενο στη διμερή συνεργασία, με έμφαση στις επενδύσεις, αλλά και στη δέσμευση για στενότερη συνεργασία πάνω σε μια “πλατφόρμα”, που εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα».

Παράλληλα, σημειώνει πως η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για την προώθηση σχεδίων περί διαχείρισης του περιβάλλοντος και πράσινης ενέργειας, τομείς όπου η Γερμανία είναι πρωτοπόρος και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά από δράσεις, δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για την ενίσχυση στην Ελλάδα δύο παραγωγικών πυλώνων, οι οποίοι δημιουργούν ποιοτικές δουλειές και διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως εξηγεί, το Επιμελητήριο, βασιζόμενο στο μοντέλο της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς του τουρισμού, των τεχνικών και “πράσινων” επαγγελμάτων, με στόχο την άμεση σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, κατά τον κ. Κελέμη, η δέσμευση της χώρας με βάση ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα “ελληνικής ιδιοκτησίας” σε μια σταθερή πορεία δημοσιονομικής ισορροπίας και δομικών αλλαγών στην οικονομία με τη συνακόλουθη στήριξη της Γερμανίας, εξασφαλίζει υπεραξία αξιοπιστίας στην Ελλάδα και διαμορφώνει εχέγγυα μιας ελπιδοφόρας πορείας στο μέλλον.

Σε αυτήν την πορεία, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο δηλώνει πως παραμένει σταθερός συμπαραστάτης, έχοντας ως κεντρικό άξονα δράσης τη στήριξη της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς και την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων από τη Γερμανία».

Το δ.σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου χαιρετίζει την υλοποίηση του κοινού ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων στους τομείς των ΑΠΕ και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Πηγή:naftemporiki.gr