Εφτασε το «Καλντέρα Βίστα» με 640 μετανάστες από τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)

206

Η μεταφορά περισσότερων από 1.400 προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας σε δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥ.Σ.Ε.Α., που έγινε το Σάββατο.


Φωτογραφίες από το thestival.gr την ώρα της αποβίβασης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ήδη το πρώτο πλοίο, το «Καλντέρα Βίστα», με περισσότερους από 600 επιβαίνοντες κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι περίπου 640 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, επιβιβάζονται αυτή την ώρα σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στη συνέχεια, στη δομή φιλοξενίας, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Αύριο, γύρω στις 6:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί η άφιξη του δεύτερου πλοίου στη Θεσσαλονίκη, που θα μεταφέρει 722 άτομα από τη Λέσβο.


Αφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 

Σύμφωνα με πηγές από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι 343 αιτούντες θα κατανεμηθούν σε διάφορες δομές της Βόρειας Ελλάδας (κέντρα φιλοξενίας και ξενοδοχεία) και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα.

Συνολικά περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας. 

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr