Β. Οικονόμου στο One Channel: Παίρνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε ένα νέο 2015 στο προσφυγικό

216

Για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά και για τη ΔΕΗ μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη όπως έδειξε και το έκτακτο ΚΥΣΕΑ. Θα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις μεταναστευτικές ροές. Θα στείλουμε μηνύματα είτε στη διεθνή κοινότητα είτε στην Τουρκία, ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλο. Μεγαλώνουν οι ροές γι’ αυτό συνεδρίασε τώρα το ΚΥΣΕΑ. Για να προλάβουμε ένα νέο 2015, όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας» είπε και ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως «υπάρχουν νησιά και άνθρωποι που έχουν αυτό το φορτίο στην πλάτη τους. Ηρωική η στάση των νησιωτών μας αλλά και των εθελοντών».

«Υπάρχει ένα κράτος δίπλα μας που δεν είναι συνεννοήσιμο» σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής και συμπλήρωσε ότι «οι διακινητές αλλά και ορισμένες κρατικές οντότητες προκειμένου να προωθήσουν τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις εκμεταλλεύονται τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών. Δεν μαίνεται κάποια σύρραξη. Ο εμφύλιος στην Συρία έχει τελειώσει» σχολίασε σχετικά με την πρόσφατη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Για το αν θα επιδιώξει συνεννόηση η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό, ανέφερε ότι «η αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να υπάρξει συναίνεση όχι μόνο για το μεταναστευτικό, αλλά για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Πέρα από υποκρισίες και μεγαλοστομίες, εμείς λέμε να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο να μην παραβιάζονται τα σύνορά μας από κανέναν. Όταν παραβιάζονται από ανθρώπους αδύναμους που χρήζουν περίθαλψης, αυτό να γίνεται. Άρα τα κέντρα υποδοχής να είναι σε ανθρώπινη κατάσταση. Και έπειτα να βλέπουμε ποιοι μπορούν να μείνουν. Όμως, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα γυρνάνε πίσω» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Yπάρχει κι ένας μόνιμος πληθυσμός που ζει εδώ και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, πρέπει να λειτουργεί οργανωμένα το κράτος».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε ελέγχους για τις κοινοτικές επιδοτήσεις που αφορούσαν το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. «Θα γίνει έλεγχος για το που πήγαν τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα για το μεταναστευτικό. Και σύντομα. Να δούμε πόσα διατέθηκαν, που πήγαν, πώς αξιοποιήθηκαν και τα λοιπά. Θα κάνουμε δηλαδή ότι κάνει ένας νοικοκυρεμένος οργανισμός».

Τέλος, για τη ΔΕΗ, σχολίασε πως «είναι μια ωρολογιακή βόμβα που μας παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πριν φύγουν. Και άμα σκάσει αυτή η βόμβα, τη νύφη θα την πληρώσουμε όλοι. Βλέποντας το μέγεθος του προβλήματος, είναι ευτελές το ποσό της αύξησης των δύο ευρώ. Για να πάει μόνο δύο ευρώ, η κυβέρνηση πήρε μια σειρά μέτρων».

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr