Τραγωδία στον Αλμυρό: Παρόμοιο περιστατικό το 2009 – Τι λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

224

«Θέμα χρόνου» φαίνεται πως ήταν το δυστύχημα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας, όπου έχασε όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο κορίτσι αφού εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι.

Παρόμοιο περιστατικό με 9χρονο κορίτσι, το οποίο τραυματίστηκε σοβάρα επέβαινε σε ίδιο παιχνίδι, είχε συμβεί πριν δέκα χρόνια στη Χαλκίδα. Η μητέρα του κοριτσιού μίλησε στο ONE Channel για την τραγική εμπειρία της.

Το 2009, η 9χρονη είχε ανέβει στο ίδιο παιχνίδι και καθόταν μάλιστα στην ίδια θέση με την 14χρονη, όταν το παιχνίδι αυτό άρχισε να ανεβάσει ταχύτητα με αποτέλεσμα το κορίτσι να γλιστρήσει και να εκσφενδονιστεί από το κάθισμα. Αποτέλεσμα ήταν το παιδί να πάθει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις, πνευμοθώρακα, εσωτερική αιμορραγία ρήξη σπλήνας, ενώ για μερικές μέρες βρισκόταν σε κώμα.

Η μητέρα του κοριτσιού – που σώθηκε από θαύμα πλέον έχει κλείσει τα 19 του χρόνια – καταγγέλλει ότι για το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν υπήρχε τιμολόγιο αγοράς.

«Είμαι μία μάνα που έχει χάσει μια κόρη 32 ετών» λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό

Συγκλονισμένη από την τραγωδία δηλώνει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό. Επαναλαμβάνει και αυτή, όπως και ο δικηγόρος της, ότι δεν έχει ευθύνη.

«Είμαι μία μάνα που έχει χάσει μία κόρη 32 ετών. Συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή, με όλο το ήθος, δίπλα στους ανθρώπους που έχασαν το παιδί τους. Εάν τώρα μπροστά σε μία ψυχή που χάθηκε, θα εξετάσουμε φταίει η Π. ή δεν φταίει; Μην σπιλώνουμε τη ψυχή του παιδιού. Θα έρθει η ώρα η κατάλληλη, που θα πρέπει είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε να αποδείξουμε την ενοχή μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων», είπε η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ μιλώντας στο STAR.

«Το πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου. Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών. Οι εγκληματίες είναι έξω… Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας; Ποτέ. Βάλτε δέκα χέρια στο Ευαγγέλιο», κατέληξε.

Αναζητείται ο ιδιοκτήτης – «Ήταν πολύπειρος» λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας

Σε τηλεφωνική σύνδεση μίλησε στην εκπομπή One Direct ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ στον Αλμυρό Βόλου, Χρήστος Νάστος.

Ο δικηγόρος υποστήριξε πως το μηχάνημα στο οποίο επέβαινε το κορίτσι πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας με το παραπάνω. Η ιδιοκτήτρια δεν ήταν παρούσα την ώρα του τραγικού περιστατικού, σύμφωνα με τον κ. Νάστο, ενώ ο χειριστής του μηχανήματος δεν έχει κληθεί να παρουσιαστεί στις αρχές ούτε θέλησε να μεταβεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, επειδή πανικοβλήθηκε.

Απέφυγε να αποκαλύψει τις συνθήκες γύρω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το δυστύχημα, οι οποίες προσδιορίστηκαν στον κ. Νάστο από τον ίδιο τον χειριστή. «Ήταν πολύπειρος, εργαζόμενος τουλάχιστον 250 ημέρες ετησίως», δήλωσε ο κ. Νάστος για το χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού.

Ισχυρίστηκε ακόμα, πως δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών, αυτό στο Βόλο και αυτό που συνέβη πριν από 10 χρόνια στη Χαλκίδα σε παρόμοιο παιχνίδι της ίδιας εταιρείας.

Πηγή: in.gr