Τραγωδία στον Αλμυρό: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της 13χρονης

211

Δεν έχει τέλος η θλίψη στον Αλμυρό Βόλου, έπειτα από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε όταν ένα κοριτσάκι 13 ετών που βρισκόταν σε παιχνίδι σε λούνα παρκ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκσφενδονίστηκε και βρήκε τραγικό θάνατο.

Στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για το μοιραίο λούνα παρκ, ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για αυξημένη ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει το μηχάνημα, ενώ κάποιοι μιλούν για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.  Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, μετά το τραγικό δυστύχημα εξαφανίστηκε, ενώ η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της.

«Διαφορετικός αλλά πολύπειρος ο χειριστής»

Μιλώντας στο in.gr ο δικηγόρος της 73χρονης Μαρίας Παναγιωτοπούλου, κάνει λόγο για έναν πολύπειρο χειριστή, ο οποίος γνωρίζει άριστα τον χειρισμό όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού των ψυχαγωγικών μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι είναι χειριστές όλων των μηχανημάτων, είναι πολύπειροι. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος χειριζόταν το μηχάνημα το μοιραίο βράδυ, ήταν υπάλληλος εδώ και επτά χρόνια. Αρα, το να πούμε ότι ήταν αναπληρωματικός ή εφεδρικός είναι τουλάχιστον ατυχές. Δεν τίθεται ζήτημα απειρίας ή φταιξίματος του χειριστή» επισημαίνει ο κ. Χρήστος Νάστος, ωστόσο παραδέχεται πως ο χειριστής δεν ήταν ο ίδιος που είχε την εποπτεία του μηχανήματος τις προηγούμενες ημέρες.

«Αυτός που χειριζόταν το συγκεκριμένο μηχάνημα έπρεπε να είναι στην Αγιά όπου ξεκινά εκεί η εμποροπανήγυρη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος αν έχει έρθει ο ίδιος σε επικοινωνία μαζί του, θέλοντας να του διευκρινίσει τους λόγους που εξαφανίστηκε μετά το μοιραίο δυστύχημα, ο κ. Νάστος δηλώνει πως συνομίλησαν το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα τον προέτρεψε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει. «Δεν ήθελε να έρθει. Ηταν τρομοκρατημένος και φοβόταν μήπως οι συγγενείς του παιδιού του επιτεθούν».

«Κόφτης στην ταχύτητα του μηχανήματος»

Σε ό,τι αφορά τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο αυξημένη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα με αποτέλεσμα η άτυχη 13χρονη να εκσφενδονιστεί και να βρει τραγικό θάνατο, ο δικηγόρος της 73χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ επισημαίνει στο in.gr ότι «το παιχνίδι είχε ασφαλιστική δικλείδα και δεν μπορούσε να επιταχύνει. Υπάρχει κόφτης, δεν μπορεί να επέμβει ανθρώπινο χέρι και να αυξήσει την ταχύτητα».

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις επικρίσεις περί μη εξειδίκευσης του προσωπικού του λούνα παρκ, ο κ. Νάστος σημειώνει πως «δεν  προβλέπεται από το νόμο ο εκάστοτε χειριστής να φέρει επιπροσθέτως κάποια ειδική άδεια», προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι όλων των μηχανημάτων παρακολουθούσαν ειδικά σεμινάρια από μηχανολόγο και χαρακτηρίζοντας «άριστη την κατάσταση του παιχνιδιού».

Ερωτηθείς δε, για τον τραυματισμό 9χρονης από το ίδιο παιχνίδι, το 2009, ο δικηγόρος τόνισε ότι η 73χρονη είναι πελάτισσά του την τελευταία πενταετία και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.

Πηγή: tanea.gr