Τραγωδία στον Αλμυρό: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια, αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού

194

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τον θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό, τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη χωρίς άσκηση κατηγορίας σε βάρος της, ενώ αναζητείται και ο χειριστής.

Τη στιγμή που η τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- προσπαθεί να συνέλθει από την ανείπωτη τραγωδία, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, η 73χρονη ιδιοκτήτρια μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη, αφού, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Η 73χρονη, που είναι κάτοικος Αθήνας, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, μετά το τραγικό δυστύχημα εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία. Ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται, έως ότου ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο χώρο όπου έχασε τη ζωή της η 14χρονη.

Παρόμοιο περιστατικό το 2009

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε καταδικαστεί γιατί το 2009 από το ίδιο παιχνίδι στη Χαλκίδα είχε πέσει εννιάχρονο κορίτσι και είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Για την υπόθεση αυτή η ιδιοκτήτρια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η μητέρα του κοριτσιού ξεσπά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η μητέρα αυτού του κοριτσιού, μιλώντας στο Star τόνισε πως «είναι δολοφόνοι».

«Γλίστρησε κάτω από το κάθισμα, κάτω από την μπάρα. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Έπεσε από 10 μέτρα ύψος, εκσφενδονίστηκε από το μηχάνημα. Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και της αφαιρέθηκε η σπλήνα. Το φωνάζαμε ότι είναι δολοφόνοι, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει φύλαξη» λέει η μητέρα του κοριτσιού.

Τα μηχανήματα είχαν πιστοποιήσεις λειτουργίας

Μιλώντας στο One Channel ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε πως όλα τα μηχανήματα είχαν πιστοποιήσεις λειτουργίας.

«Είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Ένα 14χρονο κοριτσάκι, έχασε τη ζωή του, διασκεδάζοντας. Το αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού κάνει ότι πρέπει αυτή τη στιγμή ενώ και τα μηχανήματα ελέγχονται από μηχανικούς της περιφέρειας. Αναμένουμε τα πορίσματά τους» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Ο δήμαρχος κάνει ένα συμφωνητικό με τον κάθε ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβάλλει τους όρους λειτουργίας. Όταν κατατεθούν οι πιστοποιήσεις, δίνουμε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ» σημείωσε ο κ. Εσπερίδης και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα είχαν όλες τις πιστοποιήσεις. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Οι έλεγχοι ασφαλείας είναι θέμα ιδιοκτησίας. Πιθανό να προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πορίσματα των μηχανικών» κατέληξε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πηγή: tanea.gr