Τη ερχόμενη βδομάδα θα εγκατασταθεί μηχανισμός Seatrac σε τέσσερις παραλιακές περιοχές του Δήμου Κατερίνης

380

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ  ΑΜΕΑ

Την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με αναπηρία επιτρέπει ο μηχανισμός Seatrac, ο οποίος στο πλαίσιο της  Πράξης : «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Κατερίνης» – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» παρελήφθη από την Τεχνική υπηρεσία και θα τοποθετηθεί την προσεχή εβδομάδα σε τέσσερα σημεία του παραλιακού μετώπου ως εξής: Δ. Δ.Κορινού, Τ.Κ. Παραλίας (δύο θέσεις), οικισμός Ολυμπιακής Ακτής. Η συγκεκριμένη σύμβαση προϋπολογίζεται σε 238.005,60 ευρώ,  ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και από εθνικούς πόρους.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι νέες εγκαταστάσεις έρχονται να προστεθούν στις υποδομές που ήδη διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης στο παραλιακό μέτωπο από το 2016.

Διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Όπως είναι γνωστό, η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, με μία συσκευή, η οποία μπορεί να εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται. ότι, το SEATRAC συνιστά βασικά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Και άλλες υποδομές

Τέλος, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, προβλέπονται μεταξύ άλλων οι εξής κατασκευές – υποδομές (οι οποίες έχουν μη-μόνιμο χαρακτήρα, δύνανται να τοποθετηθούν στην αρχή της θερινής περιόδου και να αφαιρεθούν μετά το πέρας της, χωρίς να αλλοιώσουν το περιβάλλον): Ξύλινοι διάδρομοι, Πακέτο τηλεμετρίας, Φωτοσυναγερμός, τοποθέτηση φωτοσυναγερμού , Αμφίβιο Αμαξίδιο, Αποδυτήρια για ΑμεΑ, Σήμανση, Χώροι σκίασης, Ειδικός κάδος  απορριμμάτων για ΑΜΕΑ.

Ο κ. Ντούρος

Όπως τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος: «Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων  τους, στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Στο πλαίσιο αυτό, διαχρονικά θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στις ακτές, διευκολύνονται, στηρίζονται έμπρακτα, μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των  απαραίτητων υποδομών»

olympiobima.gr