Εγχειρίδιο προς γονείς ενόψει της πρώτης μέρας των παιδιών τους στο σχολείο

184

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, μικροί μαθητές και γονείς προετοιμάζονται για την χρονιά που ξεκινά. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πρωτόγνωρη διαδικασία και για τους δύο. Και αγχωτική κυρίως για τους… δεύτερους.

Η Ειδική Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, Μαρία Ζώτου, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend για την πρώτη μέρα στο σχολείο, για τους μαθητές, τους γονείς και… όσα πρέπει να γίνουν. «Να μιλήσουμε στα παιδιά για το σχολείο. Να τους εξηγήσουμε τι θα τους προσφέρει το σχολείο. Να τους μεταφέρουμε δικές μας, θετικές εμπειρίες. Να τα αφήσουμε να πάρουν κάποια μεταβατικά αντικείμενα μαζί τους» σημείωσε η κ. Ζώτου.

«Να μην αγχωθούν οι γονείς όταν θα αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ειδικά όταν αυτά θα αρχίσουν να κλαίνε. Να τους εξηγήσουν ότι θα επιστρέψουν μια συγκεκριμένη ώρα να τα πάρουν και να φύγουν» επεσήμανε η παιδαγωγός. «Το σχολείο είναι πιο τρομακτικό για τους γονείς παρά για τα παιδιά τους» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «είναι ανάγκη να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και να τους μιλάμε».

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr