Ανθήλη Φθιώτιδας: Είδε τους ληστές μέσα στο σπίτι και λιποθύμησε

211

Η κατάσταση στην κοινότητα της Ανθήλης Φθιώτιδας έχει ξεφύγει και οι κάτοικοι ζητουν από Δήμο και Αστυνομία να πάει μέτρα γιατί διαφορετικά, όπως δηλώνουν, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά της, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι της και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10:00′ το βράδυ οι δράστες ξήλωσαν τα κάγκελα από το παράθυρο του μπάνιου και το παραβίασαν μπαίνοντας στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού (δείτε επόμενες φώτο).

Η ηλικιωμένη γυναίκα που έβλεπε τηλεόραση στο σαλόνι άκουσε κάποιο θόρυβο, αλλά νόμισε ότι είναι ο σύζυγος που γύριζε από το καφενείο.

Στη συνέχεια έκαναν άνω – κάτω τα δωμάτια του σπιτιού για να βρουν χρήματα και κοσμήματα.

Ξαφνικά η γιαγιά είδε να μπαίνει στο σαλόνι ένας ψηλός αδύνατος μελαχρινός άνδρας, χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. 

Η γυναίκα στη θέα του ληστή λιποθύμησε, ενώ ο δράστης με το συνεργό του βλέποντας την ηλικιωμένη να λιποθυμά έφυγαν τρέχοντας πηδώντας από το μπαλκόνι.

Οι γείτονες που έτρεξαν να βοηθήσουν βρήκαν τη μια τσάντα πετάμενη άδεια στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Η γιαγιά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται. Οι κάτοικοι ωστόσο τονίζουν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με την παραβατικότητα των ρομά στην Ανθήλη και υποστηρίζουν ότι οι δράστες είναι γνωστοί και διαμένουν σε πρόχειρο καταυλισμό κοντά στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

«Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε ένα μήνα τους έχουν κλέψει τρεις φορές. Αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, αλλά και όταν τους πιάνουν δεν τους κάνουν τίποτα, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Εάν ο Δήμος και η Αστυνομία δεν πάρουν μέτρα, θα πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας και θα γίνει μεγάλο κακό. Φωνάζουμε εδώ και καιρό αλλά κάνεις δεν ενδιαφέρεται. Μέχρι και στον Εισαγγελέα έχουμε πάει και όταν έχουμε ενημερώσει. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό….», λέει ένας από τους αγανακτισμένους κάτοικους στο LamiaReport.

Πηγή: zougla.gr