Βόλος-Άρης 1-0: Νεοφώτιστος για μεγάλα πράγματα (photos)

251

Ο Βόλος νίκησε 1-0 τον Άρη, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του.

Το δύο στα δύο έκανε ο Βόλος στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 1-0 του Άρη στο Πανθεσσαλικό. Οι νεοφώτιστοι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και επικίνδυνοι, απέναντι σε έναν Άρη που είχε θέματα στην άμυνα και αδυναμία να τελειώσει τις φάσεις του. Το γκολ του Βόλου πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ, ενώ οι «κίτρινοι» είχαν δοκάρι.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον Βόλο και τον Άρη, με το χορτάρι θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι δύο ομάδες έδειξαν όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο και έχασαν κάποιες καλές στιγμές να σκοράρουν, αλλά το πρώτο 45λεπτο έληξε χωρίς σκορ. Στο 2’ ο Γκαραβέλης μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντιγκινί, ενώ στο 4’ ένα σουτ του Μουνίθ ανάγκασε τον Κουέστα να επέμβει. Στο 17’ η κεφαλιά του Γέντρισεκ δεν βρήκε στόχο και στο 34’ ένα σουτ του Σασί κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς ευκαιρίες, με τη μπάλα να κινείται στον χώρο του κέντρου. Στο 54’ όμως ο Βόλος κέρδισε το πέναλτι, όταν ο Λύρατζης έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα το χέρι του Σάσα μέσα στην περιοχή. Ο Κομίνης υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Γέντρισεκ ευστόχησε, πετυχαίνοντας το 1-0. Ο Άρης στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά κάποιες στιγμές με τον Μαρτίνες και τον Φετφατζίδη δεν βρήκαν στόχο. Στο 82’ οι «κίτρινοι» άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το πλασέ του Ντιγκινί σταμάτησε στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά το σουτ του Ζοάο πέρασε δίπλα από την εστία του Κουέστα. Οι τελευταίες προσπάθειες του Άρη δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον Βόλο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Ζοάο, Μουνίθ (81’ Μάντζης), Μυστακίδης (63’ Ηλιόπουλος), Γέντρισεκ (71’ Αουγκούστο)

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Σάσα, Ματίγια, Σούντγκρεν, Μαντσίνι (59’ Λάρσον), Ιντέγε (65’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (80’ Μπρούνο Γκάμα), Κόρχουτ

Πηγή: onsports.gr