Τρεις σεισμικές δονήσεις στη Σάμο αναστάτωσαν τους κατοίκους

231

Νέα σεισμική δόνηση, η τρίτη μέσα σε λίγες ώρες, σημειώθηκε στις 11.19 το βράδυ της Παρασκευής στη Σάμο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 23χλμ Ν – ΝΑ της Σάμου και εστιακό βάθος τα 10χλμ.

Είχαν προηγηθεί άλλη δύο σεισμοί με το ίδιο επίκεντρο στις 17:38 με μέγεθος 4,4 Ρίχτερ και στις 20:21 με το ίδιο μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Τόνισε ότι οι δύο σεισμοί 4,4 βαθμών, νότια της Σάμου και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Αγαθονησίου, έχουν προέλθει από ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που έχει μια διεύθυνση από ανατολή προς δύση, όπως δείχνουν και τα επίκεντρα. Όπως εξήγησε «το ρήγμα που έδωσε αυτούς τους σεισμούς δεν ανήκει στον ελληνικό χώρο αλλά στον τουρκικό. Συνεπώς, αν έχουμε συνέχεια των δονήσεων αυτών θα είναι προς την πλευρά της Τουρκίας».

«Δεν ανησυχούμε αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών που αντιλήφτηκαν τους σεισμούς», σχολίασε ο κ. Λέκκας.

Πηγή: tanea.gr