Τραγωδία στο λούνα παρκ: Από θαύμα σώθηκε η κολλητή της 14χρονης

255

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής που έχασε τη ζωή της η 14χρονη κοπέλα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας. «Κι εγώ ήμουν έτοιμη να πέσω» αποκαλύπτει η φίλη της 14χρονης που ήταν μαζί της, επιβεβαιώνοντας ότι ο χειριστής του παιχνιδιού μάλλον δεν έκανε κάτι καλά.

Οργή δε προκαλεί η καταγγελία ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα 9χρονο κοριτσάκι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ίδιο παιχνίδι σε λούνα παρκ της ίδιας ιδιοκτήτριας. Ευτυχώς, σε εκείνη την περίπτωση, το παιδάκι έζησε.

«Όλα στο στο λούνα παρκ λειτουργούσαν νόμιμα» επιμένει η 73χρονη ιδιοκτήτρια που αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό περιστατικό.

Την οδύνη από τον απρόσμενο και άδικο χαμό του παιδιού του δεν άντεξε ο πατέρας της 14χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο σημείο βρέθηκαν το μεσημέρι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας μαζί με επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής αλλά και υπαλλήλους της επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να συλλέξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

 Î£Ï„ο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ!

Κινδύνεψε να πέσει στο κενό και η κολλητή της

Σύμφωνα με νεότερες αποκαλύψεις, μία από τις φίλες της 14χρονης, που ήταν μαζί της στο «χαλί», αποκάλυψε ότι παραλίγο να βρεθεί και η ίδια στο κενό.

Συγκλονιστική και αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία μητέρας που ήταν στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, το παιχνίδι ξεκίνησε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χάσει ο χειριστής του τον έλεγχο.

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων, που είδαν από κοντά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στο λούνα παρκ του Αλμυρού. Όπως περιγράφει μία γυναίκα, η εικόνα ήταν σοκαριστική. Στην αρχή νόμιζε ότι έπεφτε κάποιο ρούχο από το «χαλί». Μετά κατάλαβε ότι ήταν ένα παιδί.

Όλες οι μαρτυρίες λένε τα ίδια πράγματα για το φονικό «χαλί», το παιχνίδι του λούνα παρκ, από το οποίο εκσφενδονίστηκε και σκοτώθηκε το 14χρονο κορίτσι, σε εμποροπανήγυρη του Αλμυρού.

Λένε ότι:

– Στη θέση του χειριστή καθόταν κάποιος άλλος, ο οποίος αναπλήρωνε όπως φαίνεται τον μόνιμο χειριστή.

– Το παιχνίδι του λούνα παρκ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

– Λόγω της μεγάλης αυτής ταχύτητας, τα σώματα των ανθρώπων που ήταν στο «χαλί» γλιστρούσαν από τη σιδερένια μπάρα που υποτίθεται ότι τους προστάτευε.

Είχε ξανασυμβεί ατύχημα στο ίδιο παιχνίδι

Το «χαλί» όπως ονομάζεται το θανατηφόρο παιχνίδι του λούνα παρκ, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα για την επικινδυνότητά του. Πριν δέκα χρόνια είχε τραυματίσει σοβαρά κι ένα 9χρονο κοριτσάκι, στο ίδιο μηχάνημα, της ίδιας ιδιοκτήτριας, σε λούνα παρκ στην Χαλκίδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του 9χρονου κοριτσιού που είχε τραυματιστεί, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η γυναίκα τότε είχε καταδικαστεί αμετακλήτως από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το τι συνέβη έκτοτε για να φτάσουμε σήμερα, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, να θρηνούμε για τον χαμό ενός παιδιού, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα τόσο για την επιχείρηση και την ιδιοκτήτρια, όσο και για τους ελέγχους που γίνονται στα λούνα παρκ.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια

Ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας το μεσημέρι του Σαββάτου η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού Βόλου καθώς η υπόθεση θα διερευνηθεί περισσότερο με προκαταρκτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία.

Η 73χρονη πάντως επιμένει ότι όλα είναι νόμιμα στην επιχείρησή της.

«Είμαι συγκλονισμένη. Λυπάμαι πολύ για το τραγικό περιστατικό. Χάθηκε ένα παιδί, εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Δεν έχω ευθύνη όμως για ό,τι συνέβη. Όλα στο λούνα παρκ, λειτουργούσαν νόμιμα»…

Αναζητείται ο χειριστής

Στο μεταξύ, ο 32χρονος χειριστής, μετά το τραγικό δυστύχημα, εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έφυγε τρέχοντας μετά το συμβάν και αναζητείται. Μάλιστα, σύμφωνα με το βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, ο χειριστής έφυγε ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει. Χρειάστηκε μέσα στον πανικό, να πάει άλλος υπάλληλος για να το κλείσει.

Σημειώνεται ότι  ο χώρος του λουνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την Αστυνομία, καθώς η Εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από τον χώρο που έχασε τη ζωή της η άτυχη μαθήτρια.

Τι λέει ο δήμαρχος Αλμυρού

Ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Εσερίδης, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend για το τραγικό γεγονός.

«Είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Ένα 14χρονο κοριτσάκι, έχασε τη ζωή του, διασκεδάζοντας. Το αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού κάνει ότι πρέπει αυτή τη στιγμή ενώ και τα μηχανήματα ελέγχονται από μηχανικούς της περιφέρειας. Αναμένουμε τα πορίσματά τους» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Ο δήμαρχος κάνει ένα συμφωνητικό με τον κάθε ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβάλλει τους όρους λειτουργίας. Όταν κατατεθούν οι πιστοποιήσεις, δίνουμε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ» σημείωσε ο κ. Εσπερίδης και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα είχαν όλες τις πιστοποιήσεις. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Οι έλεγχοι ασφαλείας είναι θέμα ιδιοκτησίας».

«Πιθανό να προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πορίσματα των μηχανικών» κατέληξε.

«Ράγισε» η καρδιά του πατέρα

Μετά το τραγικό συμβάν, «ράγισε» η καρδιά του πατέρα της 14χρονης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου, με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Πηγή: in.gr