Ποια είναι η σημασία της άσκησης μετά τη δίαιτα

316

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Obesity, αναφέρει πως η σωματική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχή διατήρηση της απώλειας βάρους, συγκριτικά με τη δίαιτα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από ενήλικες που κατάφεραν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος κατά 15 κιλά ή περισσότερο και να διατηρήσουν την απώλεια για τουλάχιστον 1 έτος, και τα συνέκριναν με αντίστοιχα δεδομένα υπέρβαρων/ παχύσαρκων ατόμων και ατόμων με φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως τα άτομα που διατήρησαν επιτυχώς την απώλεια βάρους είχαν υψηλότερη ενεργειακή δαπάνη λόγω άσκησης και έκαναν περισσότερα βήματα ανά ημέρα, συγκριτικά με εκείνους που ήταν υπέρβαροι/ παχύσαρκοι, αλλά και όσους είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, οι ερευνητές αναφέρουν πως τα άτομα που διατηρούν την απώλεια βάρους φαίνεται ότι καταναλώνουν παρόμοιο αριθμό θερμίδων με υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, αλλά αποφεύγουν την επανάκτηση του βάρους πετυχαίνοντας υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: Newsbeast