Λούνα πάρκ: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 13χρονης – «Ράγισε» η καρδιά του

269

Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη σε λούνα παρκ του Αλμυρού Μαγνησίας, το βράδυ της Παρασκευής.

Το 13χρονο κορίτσι που πήγε στο λούνα παρκ για να διασκεδάσει, σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες, μετά το τραγικό συμβάν, «ράγισε» η καρδιά του πατέρα της, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου, με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Στο σημείο βρέθηκαν το μεσημέρι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας μαζί με επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής αλλά και υπαλλήλους της επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να συλλέξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πλέον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, ο οποίος μίλησε στο in.gr, οι πιστοποιήσεις καταλληλότητας των παιχνιδιών «είναι ζήτημα της επιθεώρησης εργασίας», υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή η άδεια που εκδόθηκε για τη λειτουργία του λούνα παρκ, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται» δηλώνει, για να προσθέσει ότι πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις. «Υπάρχει η έγκριση από μηχανικό και ηλεκτρολόγο για τη σωστή λειτουργία και την ασφάλεια των μηχανημάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το γεγονός ότι δεν συνέβη αντίστοιχο περιστατικό τόσα χρόνια ίσως να αποτέλεσε αντικείμενο εφησυχασμού» συμπληρώνοντας παράλληλα πως οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι αρμόδιες για να κάνουν ελέγχους στο λούνα παρκ.Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ!

Σημασία έχει πλέον, συνεχίζει ο κ. Εσερίδης, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας για τα οποία -όπως αναφέρει- εξετάζονται διάφορα σενάρια. «Αλλος υποστήριξε ότι η κοπέλα σηκώθηκε όρθια για να βγάλει βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο, άλλος ότι ο εργαζόμενος που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του μηχανήματος του έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το κοριτσάκι και να βρει τραγικό θάνατο».

Στον εισαγγελέα η 73χρονη ιδιοκτήτρια

Την ίδια ώρα,στην εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στον ανακριτή οδηγήθηκε  το μεσημέρι η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ.

Η γυναίκα, η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος της εγκατάστασης με πλειοδοτικό διαγωνισμό, συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κατηγορείται για έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: in.gr