Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πεντέλη και Αρτέμιδα

206

Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Σωτήρης Σκουλούδης

Η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε Πεντέλη και Αρτέμιδα αποσόβησε τα χειρότερα. Ήδη η φωτιά στη Λούτσα έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης είναι πολύ καλύτερη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι απολύτως οριοθετημένη.

Δείτε βίντεο του zougla.gr, από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, στη συμβολή των οδών Δουκίσσης Πλακεντίας και Κλεισθένους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει ξερά χόρτα.

Επί τόπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, κλιμάκιο του μηχανοκίνητου τμήματος (ΜΕΤΠΕ), ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συντονίζει όλες τις ενέργειες.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασ. Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λούτσα

Καλύτερη είναι η εικόνα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγ. Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει εκκένωση κατοικιών, αφού αποφεύχθηκε έγκαιρα κάθε κίνδυνος επέκτασής της προς το μέρος τους. Ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο τους.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πύρινο μέτωπο και στην Τανάγρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στην Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας δίχως να απειλείται και κινείται προς τον λόφο έξω από το χωριό που επίσης δεν κινδυνεύει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω μέτωπο δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως την Πυροσβεστκή.

Στην περιοχή δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη Canadair και 2 αεροσκάφη PZL.

 

Πηγή: zougla.gr