Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας νυχτοφύλακα

246

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας η δολοφονία, τον περασμένο Ιούνιο, ενός 68χρονου Αλβανού που εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε μεταφορική εταιρεία, στον Κορυδαλλό. Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Ελληνες, 43 και 46 ετών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κ.ά.

Τον 68χρονο είχε εντοπίσει νεκρό η κόρη του τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου και, όπως προέκυψε από την προανάκριση, κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία. Οπως είχε καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ., στις 02.40 τα ξημερώματα της είχε τηλεφωνήσει ο πατέρας της λέγοντάς της ότι είχε πέσει θύμα ληστείας. Είχε πάει στο σημείο και τον είχε βρει άγρια χτυπημένο στο κεφάλι, τον θώρακα και το δεξί χέρι. Αν και τον είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο, ο 68χρονος, που έπασχε από καρδιοπάθεια, υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και η έρευνα ανετέθη στους ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας διέκριναν το όχημα των δραστών, ένα αυτοκίνητο BMW, που, όπως προέκυψε, ανήκε σε έναν από τους δράστες. Πρόκειται για πρώην υπάλληλο της μεταφορικής, ο οποίος ανακρινόμενος είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας του χρωστούσε λεφτά, περίπου 300 ευρώ, και γι’ αυτό είχε αποφασίσει να ληστέψει τις εγκαταστάσεις της αφαιρώντας εργαλεία και άλλα αντικείμενα αξίας ίσης αξίας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά. Εις βάρος των δύο ανδρών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.

Πηγή: kathimerini.gr