Σοβαρά επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια (Βίντεο)

265

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αναρχικών σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Ειδικότερα γύρω στις έντεκα και μισή το βράδυ κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Σπύρου Τρικούπη στο πλαίσιο φύλαξης των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη και είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες. 

Στη συνέχεια, η αστυνομία, ως απάντηση, πραγματοποίησε επέμβαση στην πλατεία των Εξαρχείων όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση. Επικράτησε πανικός και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων, οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία από τα επεισόδια υπήρξε ένας τραυματισμός κάτι που δεν επιβεβαιώνει όμως η αστυνομία. 

Σημειώνεται ότι πριν από τα επεισόδια είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αναρχικών σε κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί και πάλι με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στη συμβολή της οδού Σπύρου Τρικούπη με την οδό Τοσίτσα, λίγα μέτρα μακριά από το ένα κατειλημμένο κτίριο που εκκενώθηκε στην επιχείρηση της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν. Αντιθέτως, πέντε λεπτά αργότερα, στη 1.35 π.μ. σημειώθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά με πέτρες, εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη. Πάντως, μετά τις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων, στο εσωτερικό του σώματος υπήρχε σχετική ανησυχία για το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης εντός των Εξαρχείων. Οσα ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τους φόβους τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr