Ο Κώστας Μπακογιάννης με την ομάδα καθαριότητας του Παρισιού

253

Επίσκεψη εξπρές στο Παρίσι έκανε την Τρίτη ο Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να βρίσκεται από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης του φωτός, η οποία εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της, δέχεται και πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, στις 4.30 τα ξημερώματα , ο Κώστας Μπακογιάννης βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας ενός από τα κεντρικά Διαμερίσματα του Παρισιού που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα: Μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πολλά ιστορικά μνημεία και κτίρια κ.α.

Είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει για αρκετές ώρες από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, πώς πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια αλλά και οι κάδοι και να δει τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.

parisi_bakogiannis_ena

Μαζί του βρίσκονταν συνεχώς στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας που τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια για όλα.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της περιήγησής του αποτέλεσε η καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που γίνονται όχι μόνο με απλές σκούπες όπως στην Αθήνα αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να μαζεύουν τα απορρίμματα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Επίσης παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το παράνομο graffiti και η αφισοκόλληση.

Αργά το απόγευμα βρέθηκε και σε ένα από τα Κέντρα Διαλογής Απορριμμάτων που συμβάλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης ενώ συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται μετά από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια κ.α.

Η συνάντηση του με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού και η αναλυτική συζήτηση μαζί του έκλεισε την επίσκεψη και ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Αθήνα μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία για την καθαριότητα μιας μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Μάλιστα συμφωνήθηκε να βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητα των δυο δήμων σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας Δημοτικής αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αύριο Παρασκευή αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Μπρούλια.

Πηγή: protothema.gr