Γ.Γ. Ενέργειας: Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ

232

Στην αποκάλυψη ότι η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ προχώρησε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δήλωση της κ. Σδούκου ήρθε λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μέσω του ΣΚΑΪ, και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έθεσαν θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι χθες κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για τα μέτρα διάσωσης της ΔΕΗ που έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «το θέμα της ΔΕΗ ανοίγει σήμερα. Θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις και επεισόδια στη Βουλή και αν χρειαστεί και στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επίσης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «στο θέμα της ΔΕΗ είστε κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι» και πρόσθεσε: «Έχετε βάλει το δάχτυλο μπροστά από το πρόσωπό σας και νομίζετε ότι το κρύβετε. Εφαρμόσατε μια πολιτική που οδήγησε στο μπάχαλο, λαϊκίζετε και εξαπατάτε τους Έλληνες πολίτες κάθε μέρα. Προσπαθείτε να αποδράσετε από την πραγματικότητα».

«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε.. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη-Γεραπετρίτη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχη στην αγορά ενέργειας.   

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πηγή: kathimerini.gr