Δήμαρχος Θερμαϊκού: Οι Ρομά με απειλούν με καλάσνικοφ

195

Απειλές από Ρομά ότι «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ» κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απομακρύνει τον καταυλισμό των Ρομά στην Περαία από την περιοχή, ενώ έχει μιλήσει ακόμη και για ανοικοδόμηση τείχους -αλά Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που θέλει να διαλύσει τον καταυλισμό των Ρομά είναι ότι καταστρέφουν το περιβάλλον με φωτιές που βάζουν, πως επιβαρύνουν την περιοχή καθώς υπάρχει έντονη δυσοσμία στον οικισμό, καθώς και ότι αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά, όπως κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία διαλύουν για να πουλήσουν εξαρτήματα.

Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Θερμαϊκού, μια ομάδα τεσσάρων Ρομά πήγαν στο γραφείο του -απρόσκλητοι, όπως είπε- για να διαμαρτυρηθούν για την απόφασή του να απομακρύνει τον καταυλισμό και ένας από αυτούς τον απείλησε ότι «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ».

«Τους απάντησα «αν είναι να το κάνετε, κάντε το τώρα, γιατί εγώ δε θα υποχωρήσω. Αν δε φύγετε από μόνοι σας, θα διαλύσω τον καταυλισμό με κάθε κόστος»» δήλωσε στο open ο Γιώργος Τσαμασλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό μετά την εκλογή του, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Τσαμασλής είχε δηλώσει: «Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα, θα υψώσω τείχη και δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή».

«Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα (σ.σ., με παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα), σας λέω και το προχωράω και λίγο παραπάνω που ξέρω ότι είναι έξω από τα όρια, έξω από τη νομιμότητα, αλλά εγώ θα το κάνω, και θα ακουστεί τώρα πρώτη φορά από το δικό σας ραδιόφωνο, εγώ θα υψώσω τείχος εκεί, δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή» είχε αναφέρει ο Γιώργος Τσαμασλής.

 

Πηγή: in.gr