Ανελκύθηκε η «ουρά» του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο

205

Μετά από έρευνα 7 ημερών εντοπίσθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά – Πόρου το ουραίο στροφείο του πολιτικού ελικοπτέρου Augusta A109C, το οποίο συνετρίβη την 20η Αυγούστου, παρασύροντας στον θάνατο του τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, τον Έλληνα κυβερνήτη και τους 2 Ρώσους επιβάτες. 

Το ουραίο στροφείο του Augusta A109C εντόπισαν και ανέλκυσαν μέλη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (206 ΠΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ.

Τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες αναμένεται να φέρει στο «φως» το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.

Ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Πηγή: kathimerini.gr