Nick Cave για χωρισμό με PJ Harvey: Έμεινα τόσο έκπληκτος που σχεδόν πέταξα τη σύριγγα

283

Είναι ένας από τους πλέον ιδιαίτερους μουσικούς παγκοσμίως. Ο Nick Cave εκτός από τις δημιουργίες του, ως solo καλλιτέχνης είτε μαζί με τους Bad Seeds, είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας για την σχέση του με την επίσης εξαιρετική μουσικό, PJ Harvey.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο χωρισμός τους είχε επηρεάσει πάρα πολύ τον καλλιτέχνη και ένας ολόκληρος δίσκος, το The Boatman’s Call του 1997, έχει γραφτεί υπό την επήρεια αυτόύ.

Εικοσιδύο χρόνια μετά από αυτόν τον χωρισμό ο Nick Cave αποκαλύπτει κάποια μυστικά για εκείνη την περίοδο της ζωής του. Συγκεκριμένα απάντησε σε ερώτηση φαν στο The Red Hand Files:

«Δεν χώρισα την PJ Harvey, η PJ Harvey με χώρισε», και συνέχισε:

«Κάθομαι στο πάτωμα του διαμερίσματός μου στο Νότινγκ Χιλ, ο ήλιος (ίσως) μπαίνει από το παράθυρο, νιώθω καλά έχοντας σχέση με μια ταλαντούχα και όμορφη νεαρή τραγουδίστρια και τότε το τηλέφωνο χτυπά. Το σηκώνω και είναι η Polly.

“Γεια” λέω,

“Θέλω να χωρίσουμε”,

“Γιατί;” ρωτάω.

“Απλά τελείωσε”, απαντάει.

Έμεινα τόσο έκπληκτος που σχεδόν πέταξα τη σύριγγα».

Ο Cave όμως έδωσε και άλλες λεπτομέρειες για τους προσωπικούς του δαίμονες και τη σχέση του με τα ναρκωτικά.

«Κατά βάθος υποπτευόμουν ότι τα ναρκωτικά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ανάμεσά μας, αλλά υπήρχαν κι άλλα θέματα», εξηγεί στην απάντησή του. «Είχα ακόμη δουλειά στο να κατανοήσω το κόνσεπτ της μονογαμίας και η Polly είχε και αυτή τα θέματά της, υποθέτω, αλλά στο τέλος της ημέρας και οι δύο ήμασταν μανιασμένα δημιουργικοί, πολύ εγωκεντρικοί για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με έναν αληθινό και ουσιώδη τρόπο.

Η αφοσίωση της Polly στην δουλειά της ήταν πιθανόν το ίδιο ναρκισσιστική και εγωκεντρική όσο η δική μου, αν και ήμουν τόσο βουτηγμένος στα σκατά που δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Θυμάμαι όμως τον καιρό που ήμασταν μαζί με μεγάλη τρυφερότητα. Υπήρξαν χαρούμενες ημέρες και αυτό το τηλεφώνημα πόνεσε. Όμως για να μην ξοδευτώ σε μια κρίση, έβαλα μπρος την ολοκλήρωση του The Boatman’s Call».

Πηγή: Newsbeast