Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 68χρονου υπαλλήλου σεκιούριτι στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο

229

Δύο άνδρες ηλικίας ηλικίας 43 και 46 ετών συνελήφθησαν για την ανθρωποκτονία του 68χρονου Αλβανού που εργαζόταν ως φύλακας σε εταιρία σεκιούριτι, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Ο 68χρονος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου. Οπως είχε υποστηρίξει τότε η κόρη του μιλώντας στην αστυνομία, ο πατέρας της τής είχε τηλεφωνήσει στις 02.40 τα ξημερώματα, αναφέροντάς της ότι είχε πέσει θύμα ληστείας.  Η ίδια που έσπευσε στο σημείο είπε ότι τον βρήκε χτυπημένο και δεμένο. 

Ο θάνατός του επήλθε ως αποτέλεσμα ισχαιμικού επεισοδίου, το οποίο προκλήθηκε από τα χτυπήματα (βρέθηκαν κακώσεις στο κεφάλι, τον θώρακα και το δεξί χέρι) των δύο δραστών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες εργαζόταν ως οδηγός στην ίδια εταιρία με το θύμα μέχρι τον Μάιο. Ο πρώην υπάλληλος φέρεται να πήγε στον τόπο της ληστείας με το αυτοκίνητο του μάρκας BMW,  η καταγραφή της οποίας από τις κάμερες οδήγησε τις διωκτικές αρχές στα ίχνη του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εταιρία του χρωστούσε λεφτά και αυτός ήταν ο λόγος που προσπάθησαν να αποσπάσουν από το φύλακα, μηχανήματα της εταιρίας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται: 

«Ο 68χρονος είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος, πρώτες πρωινές ώρες της 17-6-2019, μέσα στα γραφεία Εταιρείας, όπου εργαζόταν ως φύλακας, στον Κορυδαλλό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου απότοκου κακώσεων που προκλήθηκαν από ξυλοδαρμό.

Το θύμα είχε δεχθεί επίθεση από δύο άγνωστα άτομα, τα οποίοι είχαν εισέλθει στην εταιρεία με σκοπό την ληστεία. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τον 68χρονο, αφαίρεσαν εργαλεία που υπήρχαν στο χώρο και στη συνέχεια διέφυγαν.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι δύο ημεδαποί  ηλικίας  43 και 46 ετών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν  και  προσήχθησαν
στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων χθες συνελήφθησαν.

Οι δράστες είχαν κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, κλοπής, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οπλοφορίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης».

Πηγή: kathimerini.gr