Αρχική Κατερίνη Αρχιτεκτονικές διαδρομές στην Κατερίνη

Αρχιτεκτονικές διαδρομές στην Κατερίνη

489
Μία μοναδική εμπειρία για τους νέους του προγράμματος Erasmus+ της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους

Μια μοναδική εμπειρία διασύνδεσης της αρχιτεκτονικής με την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης της Κατερίνης, προσέφερε ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πιερίας σε σαράντα νέους και νέες από Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Ελλάδα.

Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας με τίτλο «Share your identity», που υλοποιούν αυτήν την περίοδο η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».

Μέσα από μια συγκεκριμένη αφήγηση, η πρόεδρος του Σ.Α.Δ.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ Ευριδίκη Μανιάτη και ο ταμίας του δ.σ. του συλλόγου Λάζαρος Βούλγαρης ξενάγησαν τους νέους σε κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και έδωσαν πληροφορίες για συνοικίες και κτίρια – μνημεία, όπως η Αστική Σχολή, το αρχοντικό (πρώην οικία Τσαλόπουλου), το 5ο Γυμνάσιο, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, ο Τουρμπές, ο Καπνικός Σταθμός, οι οικίες «Μπίσμπα» και «Τσιουπλή» κ.ά.

“Share your identity” ο τίτλος του προγράμματος Erasmus+ και η ταυτότητα της Κατερίνης μέσα από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και την οικιστική της εξέλιξη, παρουσιάστηκε με τον όμορφο και πρωτότυπο αυτό τρόπο στους φιλοξενούμενους της Ιεράς Μητρόπολης, οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τα κτίρια και τις γειτονιές της πόλης.

makthes.gr