Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε αύξηση στο προσωπικό μετά από χρόνια, λόγω φόρτου εργασίας

277

Πολλές ήταν οι κοινωνικές υποχρεώσεις του Μπάκιγχαμ τον τελευταίο έναν χρόνο, καθώς στο Παλάτι είχαν δύο γάμους (ένας του πρίγκιπα Χάρι και ο άλλος της πριγκίπισσας Ευγενίας), μία γέννηση (του μικρού Άρτσι) και μία υψηλή επίσκεψη, εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο. Και αυτό σημαίνει πως εκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε φορτωμένο πρόγραμμα συναντήσεων, όλο το βάρος είχε πέσει στο προσωπικό των Ανακτόρων.

Το υπηρετικό προσωπικό ήταν εκείνο που έπρεπε να ετοιμάσει (και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία) τις παραπάνω τρεις σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις και η βασίλισσα Ελισάβετ τούς το αναγνώρισε. Πώς; Αποφάσισε να κάνει στο προσωπικό της αύξηση της τάξεως του 4%.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη αύξηση μετά από χρόνια, ενώ θεωρείται και γενναιόδωρη, με το προσωπικό να χαίρεται για το επιπλέον ποσό που θα δει στο μισθό του. «Για πολύ καιρό, οι αυλικοί βασίστηκαν στην πίστη τους και στο γεγονός πως αγαπούν πολύ την βασίλισσα Ελισάβετ και τρέφουν μεγάλο σεβασμό για εκείνη» δήλωσε μια πηγή στην Sun. Για να συμπληρώσει: «Αλλά έχασαν πολλά από τα προνόμια που είχαν με αυτή την χαμηλή αμοιβή και πολλοί ήταν εκείνοι που δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Έτσι αυτή η αύξηση θα τους βοηθήσει πραγματικά».

Μάλιστα, ένα υπόμνημα που δόθηκε στο βασιλικό προσωπικό που εργάζεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο κάστρο Γουίνδσορ, στο Μπαλμόραλ και στο Σάντριγκαμ, ανέφερε πως όσοι έπαιρναν λιγότερα από 56.000 λίρες, θα είναι αυτοί που θα δουν την αύξηση, η οποία προβλέπεται να ωφελήσει περίπου 400 χαμηλόμισθους από το προσωπικό, μεταξύ των οποίων υπηρέτες, μπάτλερ και σερβιτόροι.

Πηγή: Newsbeast