Στινγκ για Αμαζόνιο: Καλούμε τον Μπολσονάρου να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του

218

Τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου η κυβέρνηση της Βραζιλίας καταδικάζει με ποστ του στο Facebook ο Στινγκ.

Ο μουσικός επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου και τον κατηγορεί ότι τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Τον καταγγέλλει ότι με τη στάση του και τις πολιτικές του αποφάσεις ανοίγει τον δρόμο της αποψίλωσης του Αμαζονίου και της εμπορικής εκμετάλλευσης της περιοχής.

Ο διάσημος μουσικός λέει ακόμα στο σημείωμά του ότι είναι γνωστό σε όλους πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμπαθεί και μιλάει απαξιωτικά για τους ιθαγενείς της Αμαζονίας και καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει πολιτική, καθώς αμέτρητα είδη που ζουν στην περιοχή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν άμεσα.

Ο Στινγκ, σύμφωνα με το περιοδικό «The Rolling Stone», εδώ και χρόνια είναι υποστηρικτής της διατήρησης του τροπικού δάσους, έχοντας ξεκινήσει το Rainforest Foundation Fund το 1987, το οποίο συνεργάστηκε στενά με αυτόχθονες κοινότητες στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική για να προστατεύσει τα σπίτια τους.

Στην επιστολή του έγραψε σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ηγέτες που επικαλούνται εθνικιστικές ατζέντες ή ισχυρίζονται ότι η αλλαγή του κλίματος και όσοι μιλούν για αυτή είναι μια φάρσα, είναι ένοχοι πολύ περισσότερο από όλους όσοι κοιτάζουν και δεν κάνουν τίποτα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια σε παγκόσμια κλίμακα […] Τον καλούμε να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του και να αλλάξει τις πράξεις του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: Newsbeast