Πολιτική σταθερότητα !!!

519
του Ηλία Χρυσικού *
Η προσωπική μου άποψή, είναι ότι στη χώρα μας πρέπει να γίνουν τομές και γενναίες μεταρρυθμίσεις.
Δηλαδή, να υπάρχουν προς διαχείριση οι “καυτές πατάτες” και τα κρίσιμα ζητήματα που θα είναι εφικτό να λυθούν από μία ισχυρή κυβέρνηση.

Με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία “δείχνει” σημάδια ότι, θα προκύψει πολιτική σταθερότητα και θα επηρεάσει το σύνολο του κυβερνητικού έργου.

Μιλάω πάντα για γενναίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα με το πρόγραμμά της η Νέα κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσει να επηρεάσει τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων, (βλέπουμε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γαλλία), που αποτελεί και μείζονος σημασίας στοίχημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αλλαγή σελίδας στη χώρα.
Άλλωστε, η προσέλκυση επενδύσεων, αποτελεί και ένα από τα δυνατά χαρτιά στα οποία ποντάρει η παρούσα κυβέρνηση.
Οι επενδυτές επιζητούν σταθερότητα, ασφάλεια και έντιμους κανόνες παιχνιδιού, που αυτά ασφαλώς θα μπορέσει να εγγυηθεί η Νέα κυβέρνηση.
Αν επιθυμούμε η χώρα μας να έχει μία σταθερή κυβέρνηση, που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, νομίζω ότι θα κριθεί βεβαίως από την αποτελεσματικότητά της.
Η πολιτική σταθερότητα, (που θέλουμε όλοι μας), σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών της οικονομίας, σήμερα αποτυπώνονται στη χώρα μας, ώστε να μετασχηματιστεί σε δραστήριο περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνή παράγοντα, που θα φιλοδοξεί να αναδειχθεί έως το 2030, εμπορευματικό, μεταφορικό, τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό κόμβο.
Η χώρα μας εκτιμάται ότι, με τομές και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που προχωρά, θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος και στην αύξηση των επενδυτικών ροών, σε τομείς όπως: της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την καινοτομία, την αγροδιατροφή και τον τουρισμό.
Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/νης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm.