Η Ορκωμοσία της Νέας Δημοτική Αρχής Δίου Ολύμπου

123

Ε. Γερολιόλιος: «Λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών»

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Δίου-Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Η Δημοτική χορωδία Ι. Σακελαρίδης

Η έναρξη της τελετής ορκωμοσίας έγινε με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και μουσικού σχήματος της Φιλαρμονικής Λιτοχώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ευθύμη Μαυρίδη.

Η τελετή ορκωμοσίας

Στη συνέχεια προσκλήθηκαν οι νέοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τους οποίους υποδέχτηκε ο κ. Γερολιόλιος. Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο., ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Κουρίτα και Α. Νάστος προχώρησαν σε δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας .

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Γερολιόλιος

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή για το Δήμο Δίου- Ολύμπου. Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι, τόνισε ο κ. Γερολιόλιος, να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση, να εργαστεί για την ποιοτική και αποδοτική παροχή υπηρεσιών προς το δημότη, αλλά και να δημιουργήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε ο τόπος να αποκτήσει εξωστρέφεια, αναπτυξιακή πορεία και προοπτική. Όπως ανέφερε, «αυτά που για έναν πολίτη είναι αυτονόητα στην καθημερινότητά του, είναι για μας ζητούμενο. Η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά, είναι ζητούμενα για ένα σύγχρονο δήμο, και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο, στον επισκέπτη. Ζητήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε» σημείωσε.

Η αξιοποίηση των χαρακτηριστικών του δήμου

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής, την κεφαλαιοποίηση του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου και την ανάδειξη του Ολύμπου, του γνωστότερου ελληνικού βουνού διεθνώς, που όπως υπογράμμισε, «αποτελούν τα μέσα με τα οποία ο δήμος μας μπορεί να οικοδομήσει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα και να αναδειχθεί ως διεθνής επώνυμη περιοχή, αυτό που είναι γνωστό ως Place branding. Όλη η παρολύμπια περιοχή, από τις κορυφές μέχρι τις ακτές, πρέπει να ταυτιστεί τοπογραφικά με το ισχυρότερο όνομα του νομού μας και ίσως όλης της χώρας, τον Όλυμπο.Για να το επιτύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μια ισχυρή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ κράτους, Δήμου και επιχειρήσεων, πολιτών και αγορών, σοβαρή ενασχόληση επιστημόνων και ειδικών, καινούρια τοπικά χωρικά σχέδια και στρατηγική, που θα περικλείει όλα τα επιμέρους μοναδικά στοιχεία της περιοχής, με κύριο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, επενδύσεων στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα, ακόμη και νέων κατοίκων».

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Δημόπουλος

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, Κώστας Δημόπουλος, αναφέρθηκε στα πέντε χρόνια Διοίκησης του Δήμου στο τι παρέλαβε τα προβλήματα που υπήρχαν και προχώρησε σε ένα απολογισμό του τι έγινε. Τόνισε ότι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, κατά την τελευταία πενταετία, εξασφάλισε και 13.000.000 ευρώ για έργα και δράσεις ενώ εκπόνησε και μελέτες για έργα που έγιναν αλλά και που πρόκειται να γίνουν από τη νέα Δημοτική Αρχή. Τέλος, ως προς τα λάθη που σημειώθηκαν επί της θητείας του, διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν έγινε από πρόθεση ενώ κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή «καλή και αποδοτική δουλειά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας».

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Στη συνέχεια , το λόγο πήραν οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Π. Κιάφας, κ. Α. Φαρμάκης, κ. Δ. Μυλωνέρος, κ. Κ. Κουρίτα και κ. Κ. Δημητριάδης.

Ο κ. Π. Κιάφας ανέφερε μεταξύ ‘άλλων εκείνος και ο συνδυασμός του θα έχουν εποικοδομητική και όχι στείρα παρουσία, συντασσόμενοι με ότι θετικό και αντιδρώντας σε ότι αρνητικό έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο..

Ο κ. Α. Φαρμάκης, αναφέρθηκε στην επίλυση των πολλών, μικρών και καθημερινών προβλημάτων τού τόπου, ωστόσο, όπως σημείωσε, είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση και στα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και η απασχόληση των νέων ανθρώπων. Η κα. Κ. Κουρίτα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που προκαλούνται από τον «Κλεισθένη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και τέλος ο κ. Κ. Δημητριάδης, εκτός των άλλων που είπε, τόνισε ότι εκείνος και ο συνδυασμός του υπηρέτησαν πιστά την αλήθεια κατά την απερχόμενη θητεία τού Δ.Σ. και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ν.Δ κ. Φ. Mπαραλιάκος, κ. Σ. Χιονίδης, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ κα Ε. Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης κα Σ. Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Α. Παπαζήσης και ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Α. Μανώλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Απ. Τζιόβας και κ. Χρ. Τζιουβάρας, ο Διοικητής της 24ης Τ/Θ Ταξιαρχίας, Διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρώην Δήμαρχοι Λιτοχώρου κ. Αθ. Τσιφοδήμος, κ. Ν. Κουκουτάτσιος, κ. Σπ. Ντάβανος, Λεπτοκαρυάς κ. Γ. Τσαρούχας και Δίου κ. Δ. Καραΐσκος, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου, οι καθηγητές ΑΠΘ κ. Γ. Μπόντης κ. Αθ. Αγγελόπουλος, κ. Γ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ευ. Ξυπτερά, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Μ. Παπαδημητρίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αν. Μυστρίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Α. Στρίμπα, και πολλοί άλλοι.

ΠΗΓΗ: http://olympiobima.gr/