Ο Μπόρις Τζόνσον κλείνει το κοινοβούλιο λίγο πριν το Brexit

583

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα επικοινωνία με την βασίλισσα Ελισάβετ και της ζήτησε να αναστείλει την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο Ττζόνσον ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

«Οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν», πρόσθεσε σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, την ώρα που η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου προκάλεσε την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απέναντι σε μία ενέργεια που έχει ως στόχο να εμποδίσει τους βρετανούς βουλευτές να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δηλώνει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί μία συνταγματική αγριότητα. Οποιον μανδύα και να ενδυθεί, είναι εκτυφλωτικά προφανές ότι στόχος της αναστολής τώρα είναι να εμποδισθεί το κοινοβούλιο να συζητήσει το Brexit και να εκπληρώσει το χρέος του», μετέδωσε το BBC.

Πηγή: kathimerini.gr