Ολυμπιακός: Με οδηγό τον Πέδρο Μαρτίνς, αήττητος στους… χρυσούς ομίλους του Champions League

518

Πλατιά χαμόγελα και… γεμάτα ταμεία περιλαμβάνει για τον Ολυμπιακό η επόμενη ημέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Τρίτης (27/08) νίκησαν ξανά την Κράσνονταρ, αυτή τη φορά 2-1 στη Ρωσία και σε συνδυασμό με το εμφατικό 4-0 του πρώτου αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επέστρεψαν στους ομίλους του Champions League. Οι Πειραιώτες θα παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για 19η φορά στην ιστορία τους, έχοντας διανύσει έναν προκριματικό… δρόμο – μη πρωταθλητών για δεύτερη φορά σε ισάριθμες σεζόν τα τελευταία χρόνια – στον οποίο απέδειξαν πως φτιάχτηκαν για να βρεθούν τελικά στους ομίλους.

Ισοφάρισε το καλύτερο σερί του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στα έξι παιχνίδια που έδωσε στα προκριματικά του Champions League να παραμείνει αήττητος. Με μια ισοπαλία και πέντε νίκες, οι Πειραιώτες πέρασαν… πανηγυρικά στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Μάλιστα, η νίκη στην Κράσνονταρ ήταν η 37η εκτός έδρας στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Όπως γράφει και η ιστοσελίδα soccerbase.gr, «oι έξι ευρωπαϊκοί αγώνες χωρίς ήττα του Ολυμπιακού, στο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ του. Το πέτυχε πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη  του 1997 ως τον Οκτώβρη του 1998, στη διάρκεια δύο διαφορετικών σεζόν. Τώρα όλα τα ματς είναι στην ίδια».

Μαρτίνς όπως… Βαλβέρδε

Η επιτυχία του Ολυμπιακού, πέρα από τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές που εκείνη έφερε στην ομάδα, πιστώνεται φυσικά και στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής αποδεικνύει πως έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο για… μεγάλα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έφτασε ήδη σε ευρωπαϊκές επιτυχίες με τον Ολυμπιακό τον Ερνέστο Βαλβέρδε και μένει μόνο να… πιάσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς, ατάφερε να πάρει την τέταρτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη του με τον Ολυμπιακό, μετά της αναμετρήσεις με Λουκέρνη, Ντουντελάνζ και Μπασακσεχίρ το Κράσνονταρ και να ισοφαρίσει έτσι την επίδοση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως γράφει το soccerbase.gr, ο Πορτογάλος έφτασε και τις 11 νίκες στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, όσες και ο σημερινός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, και πλέον «κυνηγάει» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει 14!

«Χρυσάφι» στον Πειραιά

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη σημασία έχει για τον Ολυμπιακό και το οικονομικό κομμάτι της πρόκρισης. Τα ποσά που θα πάρει ο Ολυμπιακός είναι εντυπωσιακά, με πρώτο και κυριότερο το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους του Champions League από την UEFA. Αυτό ανέρχεται στα 15,25 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, με βάση τις περσινές αλλαγές που έκανε η UEFA, ο Ολυμπιακός θα πάρει χρήματα και από το δεκαετές ranking. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη θέση Νο31 στη δεκαετία, ωστόσο, με βάση τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι στη θέση Νο21. Αυτή η κατάταξη, λοιπόν, στον Ολυμπιακό μπορεί να αποφέρει ως και 13,296 εκατ. ευρώ.

Δεν θα πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε και τα χρήματα από το market pool, το οποίο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα θα πάει εξολοκλήρου στον Ολυμπιακό, αφού ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ. Το ποσό που θα πάρουν οι Πειραιώτες δεν έχει καθοριστεί ακόμα, ωστόσο, υπολογίζεται αρκετά πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ. Με μια απλή πρόσθεση, καταλαβαίνει κανείς πως ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του πάνω από 35.000.000 ευρώ και αυτό είναι αρκετό για να… εκτοξευθεί στα «αστέρια» του Champions League! Απόλυτα δικαιολογημένοι, λοιπόν και οι πανηγυρισμοί των παικτών αλλά κι αυτοί του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα – Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Champions League

Το μέλλον, τώρα, για τον Ολυμπιακό περιλαμβάνει… κλήρωση για τους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αφού έχει διαλύσει όλα τα… ρεκόρ, ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση. Την κλήρωση της Πέμπτης για να μάθει σε ποιο γκρουπ θα είναι και με ποιους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός ότι και να γίνει θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως δεδομένα θα έχει δυο πολύ δυνατές ομάδες από το τοπ επίπεδο της Ευρώπης να αντιμετωπίσει, ενώ παράλληλα θα αποφύγει κι αρκετές ακόμα ισχυρές που είναι στην ίδια κατηγορία με εκείνον.

ChampionsLeagueDraw

Αναφορικά με τα γκρουπ που έχουν διαμορφωθεί, «παίζεται» η θέση του Άγιαξ στο γκρουπ Β’ καθώς αν οι Ολλανδοί δεν περάσουν από τον ΑΠΟΕΛ, τότε τη θέση τους θα πάρει η Λιόν και παράλληλα θα ανέβει στο γκρουπ του Ολυμπιακού από το τέταρτο η Λοκομοτίβ Μόσχας. Εκκρεμότητα υπάρχει και με την Μπριζ που είναι στο ίδιο γκρουπ με τον Ολυμπιακό κι έχει παιχνίδι με τη ΛΑΣΚ Λιντς, έχοντας προβάδισμα 1-0 από το πρώτο ματς, ενώ τέλος στο τέταρτο γκρουπ υπάρχει εκκρεμότητα με τη Σλάβια Πράγας που παίζει με την Κλουζ.

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

1ο γκρουπ

Λίβερπουλ (Αγγλία, κάτοχος Champions League) 91.000

Τσέλσι (Αγγλία, κάτοχος Europa League) 87.000

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 138.000

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 106.000

Γιουβέντους (Ιταλία) 124.000

Μπάγερν (Γερμανία) 128.000

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 103.000

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 72.000

2ο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 146.000

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 127.000

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 85.000

Νάπολι (Ιταλία) 80.000

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 80.000

Τότεναμ (Αγγλία) 78.000

Άγιαξ (Ολλανδία) 70.500

Μπενφίκα (Πορτογαλία) 68.000

3ο γκρουπ

Λιόν (Γαλλία) 61.500

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 61.000

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 54.500

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 44.000

Μπριζ (Βέλγιο) 39.500

Βαλένθια (Ισπανία) 37.000

Ιντερ (Ιταλία) 31.000

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 29.500

4ο γκρουπ

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 28.500

Γκενκ (Βέλγιο) 25.000

Γαλατασαράι (Τουρκία) 22.500

Λειψία (Γερμανία) 22.000

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 21.500

Ερυθρός Αστέρας 16.750

Αταλάντα (Ιταλία) 14.945

Λιλ (Γαλλία) 11.699

Πηγή: onsports.gr