«Να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό Ρέθυμνο στο νέο πρωτάθλημα»

470

Το Ρέθυμνο Cretan Kings συνεχίζει την προετοιμασία της στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, διανύοντας την 3η εβδομάδα.

Ο βοηθός προπονητή Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Μιχάλης Καμπερίδης που επέστρεψε και ο σέντερ Ουέσλι Γκόρντον, μίλησαν για τη νέα σεζόν και τους στόχους που έχουν θέσει για φέτος.

Ο βοηθός προπονητή, Δημήτρης Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στο νέο ρόστερ της ομάδας μας και τη μέχρι στιγμής προετοιμασία, τονίζοντας: «Ένα καινούριο ξεκίνημα και στοίχημα για την ομάδα μας. Φέτος έχει δημιουργηθεί ένα κράμα από παίκτες που παρέμειναν, που επέστρεψαν, που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και μη έμπειρων παιδιών. Αποτελεί στοίχημα για μας το να συνθέσουμε μία ομάδα θα εμφανιστεί ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα που έρχεται.
Τα παιδιά έχουν αντεπεξέλθει πολύ καλά στις προπονήσεις μέχρι στιγμής, τόσο στη φυσική κατάσταση αλλά και στο μπασκετικό κομμάτι».

Ο Γκόρντον αποτελεί ένα από τα νέα μέλη της ομάδας μας, ενώ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας τη θέληση του για νίκες: «Δεν έχω έρθει ξανά στην Ελλάδα για να αγωνιστώ στη λίγκα αλλά σίγουρα είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες που έχω παίξει στην Ευρώπη. Φυσικά γνώριζα για το ελληνικό πρωτάθλημα και είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να παίξω εδώ.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι νίκες. Αυτό είναι το μόνο που ζητάω από τον εαυτό μου, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όσο περισσότερες νίκες γίνεται. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μου στο γήπεδο είναι το μυαλό μου, όπου μπορώ να διαβάζω καταστάσεις και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις».

Από τη μεριά του ο Μιχάλης Καμπερίδης αναφέρθηκε στην επιστροφή του, δηλώνοντας ενθουσσιασμένος, ενώ σημείωσε και τους στόχους με την ομάδα μας. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Ρέθυμνο. Η αγάπη μου για την πόλη και τους ανθρώπους εδώ είναι δεδομένη, ενώ θεωρώ πως μου ταιριάζει και το μπάσκετ που παίζει η ομάδα. Γενικά είμαι σε μία φάση της καριέρας μου που θέλω το κάτι παραπάνω και το Ρέθυμνο Cretan Kings μπορεί να μου το δώσει, όπως και εγώ να δώσω πολλά στην ομάδα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Το να έχει Έλληνες στην ομάδα που γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν συνυπάρξει είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό το έχουμε εδώ. Το θέμα είναι να μπουν και οι καινούριοι παίκτες γρήγορα στη φιλοσοφία της ομάδας. Όλα είναι θέμα χρόνου και με τον καιρό όλοι θα μπούμε στο κλίμα. Εύχομαι να έχουμε όλοι μία καλή σεζόν με υγεία».

Πηγή: onsports.gr