Γνωρίστε την Άννα Καλαντάτζε…

490

«Θα μπεις και θα παίξεις όσο καλύτερα μπορείς. Δεν θα αγχωθείς, θα κάνεις αυτό που πρέπει». Είναι οι πρώτες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό της Άννας Καλαντάτζε όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμε Ναράνχο την κάλεσε να μπει στη …φωτιά στο τρίτο σετ του αγώνα με την Φινλανδία.

Άγχος; «Μπα δεν νομίζω. Γενικά έχω άγχος αλλά ήταν η πρώτη φορά που δεν αγχώθηκα. Θα έλεγα ότι είχα δημιουργικό άγχος και ήθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα. Έβλεπα ότι μπορούσαμε να τις κερδίσουμε και θα έκανα ότι περνούσε από χέρι μου για αυτό το στόχο. Με βοήθησαν οι συμπαίκτριες μου, φάση με τη φάση, να νιώσω πιο άνετα και να κάνω το παιχνίδι μου».

Η περιγραφή της μικρότερης παίκτριας (13/08/1997) της Εθνικής ομάδας γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν αναφέρεται στην τελευταία φάση του ματς. «Χαμός τι να πω. Στην τελευταία φάση που πήρε τον πόντο νίκης η Κωνσταντίνα (σ.σ. Βλαχάκη) είδα τα μάτια όλων να γυαλίζουν. Για κάποιο λόγο είχαμε πάρει …φωτιά. Μετά μόλις πήραμε τον πόντο το μόνο που θυμάμαι είναι να αγκαλιάζω την Μελίνα (σ.σ. Εμμανουηλίδου) η οποία με βοηθάει πολύ και την εμπιστεύομαι». Και τώρα τι; Περιμένοντας την μαθηματική επιβεβαίωση πρόκρισης στους «16» η Καλαντάτζε ανεβάζει τον πήχη. «Με το που θα περάσουμε στους «16», επόμενος στόχος θα είναι οι «8». Έχουμε ποιότητα και παίκτριες με εμπειρία και μπορούμε. Βήμα βήμα όμως δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να χαρούμε κάθε μέρα, κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα. Αν εμείς είμαστε καλά δεν φοβόμαστε. Αν φοβόμασταν θα είχαμε πάει σπίτια μας τώρα».

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr

Πηγή: onsports.gr