Έκθεση – «καταπέλτης» του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα: Τάγματα θανάτου και εξωδικαστικές εκτελέσεις

507

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε τον «εξαιρετικά υψηλό» αριθμό εξωδικαστικών εκτελέσεων στη Βενεζουέλα, καλώντας την κυβέρνηση να διαλύσει τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας της (FAES).

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις στέλνουν τάγματα θανάτου για να εκτελέσουν νέους άνδρες, σκηνοθετώντας το σκηνικό ώστε να φαίνεται ότι τα θύματα αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, υπογραμμίζει η έκθεση που δημοσίευσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Στοιχεία της βενεζουελανής κυβέρνησης δείχνουν ότι οι θάνατοι που αποδόθηκαν σε εγκληματίες που προέβαλαν αντίσταση στη σύλληψή τους, αριθμούσαν σε 5.287 το 2018 και 1.569 έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας, πολλά από αυτά τα θύματα φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα εξωδικαστικών εκτελέσεων.

«Ο αριθμός αυτών των θανάτων είναι ασυνήθιστα υψηλός», σημειώνει η έκθεση, η οποία επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, «πολλές από αυτές τις εκτελέσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξωδικαστικές εκτελέσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή: onsports.gr