Τζόνσον: «Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τίτλους»

543

Έχοντας μια 10ετή καριέρα με περισσότερα από 610 παιχνίδια στο NBA, ο Ουέσλι Τζόνσον ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο Onsports για το πως βιώνει τις πρώτες του ημέρες στους «πράσινους» και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος για… όλα.

Ο Τζόνσον ξεκαθάρισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί σε γεμάτο ΟΑΚΑ και πως στόχος του είναι να κάνει τα πάντα στο παρκέ, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να κερδίζει και να φτάσει στην κατάκτηση όλων των τίτλων που θα διεκδικήσει!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουέσλι Τζόνσον στο Onsports

-Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις που πλέον είσαι στην Ευρώπη και θα παίξεις με τον Παναθηναϊκό;

«Είμαι ενθουσιασμένος. Όλοι με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, με έχουν καλωσορίσει πολύ καλά, όμως, τώρα είναι η ώρα για δουλειά. Η σεζόν θα αρχίσει σε λίγο καιρό, οι προπονήσεις άρχισαν οπότε είναι ώρα για δουλειά».

-Είσαι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, πιστεύεις πως θα έχεις εύκολη προσαρμογή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Έτσι πιστεύω! Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές, υπάρχουν λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξω, όμως, πιστεύω πως θα τα πάω μια χαρά. Έχω μιλήσει με τους προπονητές και με παίκτες που έχουν ήδη παίξει εδώ, μου έχουν δείξει κάποια… τρικ και φυσικά τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξω και να προπονηθώ πάνω σε αυτά».

-Η σεζόν τώρα ξεκινάει, ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά;

«Ο στόχος μας είναι… τα πάντα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, το Final Four. Ο τίτλος είναι ο βασικός μας στόχος σε κάθε διοργάνωση που παίρνουμε μέρος. Ξέρω πως όλοι στην ομάδα έχουν αυτή τη νοοτροπία και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά».

2173725 1 copy

-Έχεις καθόλου εικόνα από το πως είναι το ΟΑΚΑ όταν παίζει ο Παναθηναϊκός;

«Έχω δει πάρα πολλά βίντεο και έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτό! Περιμένω πως και πως να παίξω και να είναι το ΟΑΚΑ γεμάτο για να έχω αυτή την εμπειρία. Πιστεύω πως όταν ζεις κάτι είναι καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βιώσω αυτό το πάθος που έχει ο κόσμος για τον Παναθηναϊκό».

-Τι ξεχωριστό μπορεί να φέρεις στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού; Υπάρχει κάτι που μπορεί να περιμένει από εσένα ο κόσμος στην άμυνα ή την επίθεση;

«Και στις δυο άκρες του παρκέ να περιμένετε πράγματα. Είμαι εδώ για να προσφέρω στην ομάδα. Είμαι παίκτης ομάδας. Θα κάνω ότι χρειάζεται για να κερδίζουμε. Μπορεί να χρειαστεί να παίξω σκληρή άμυνα, μπορεί να χρειαστεί να σκοράρω, δεν έχει σημασία. Ό,τι πρέπει να κάνω για να κερδίσουμε, θα το κάνω».

-Πόσο δύσκολο ήταν να μάθεις τις πρώτες… ελληνικές σου λέξεις για το βίντεο που γυρίσατε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ;

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση (σ.σ. γελάει). Νομίζω πως είχε αρκετή πλάκα, το διασκέδασα. Κάποιες φορές απλά τους ζητούσα να το πάνε λίγο πιο σιγά γιατί δυσκολεύτηκα, αλλά είχε πολλή πλάκα»…

Τα στατιστικά του Τζόνσον στο NBA

Πηγή: onsports.gr