Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (φωτογραφίες)

494

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία αργά το μεσημέρι στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, τα οποία και εκκενώθηκαν. 

Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση σύμφωνα με το startmediacorfu.gr αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και στο σημείο παραμένουν ιχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 70 στρέμματα. 

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πάνδη, έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που απείλησε κατοικημένες περιοχές.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε o περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή με τους ανέμους να είναι ισχυροί τοπικά 6 Μποφόρ. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: kerkyrasimera.gr

Πηγή: kathimerini.gr