ORIGINAL σε Μελισσανίδη: «Πρόεδρε, δεν πονάς να βλέπεις έτσι την ΑΕΚ;»

462

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση έπειτα από την πρεμιέρα… ναυάγιο στην Super League 1. Η ήττα από την Ξάνθη, η απόλυση των Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκου Λυμπερόπουλου έχουν δημιουργήσει αναταραχή στον κόσμο της ομάδας.

Για όσα συμβαίνουν στην Ένωση μάλιστα πήρε θέση και η ORIGINAL 21 που με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στον Δημήτρη Μελισσανίδη κυρίως τα λάθη στο αγωνιστικό μέτωπο της ΑΕΚ.

Παράλληλα υπάρχει και σκληρή αναφορά και για τους παίκτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«ΑΕΚΑΡΑ μας…

Σαν χτες ήταν που η Φιλαδέλφεια φλεγόταν και η βροχή στο τέλος της μαγικής νύχτας από τα δάκρυα χαράς των παιδιών μας στον ουρανό ολοκλήρωνε το παζλ μιας μαγικής χρονιάς.

Κοιτώντας λίγο πιο εκεί από το σημείο που το πούλμαν έκοβε βόλτες, με επιβάτες “δεμένους” σαν οικογένεια να φωτίζουν τη γειτονιά μας με πυρσούς, γούσταρες ακόμα πιο πολύ βλέποντας το τσιμέντο να θεριεύει και η πίστη μας ότι η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται έπιανε τα όρια του απόλυτου. Η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια! Στη μόνη θέση που της αξίζει!

Παράλληλα η ΑΕΚ έφτιαχνε το ΝΑΟ της. Έτσι δημιουργήθηκε ένα δίπολο στόχων. Αγωνιστικό κομμάτι και γήπεδο. Τουλάχιστον στο μυαλού του χιλιοβασανισμένου αλλά πάντα περήφανου λαού του συλλόγου.

Πρόεδρε στο δεύτερο κομμάτι τα καταφέραμε! Όλοι μαζί! Εσύ με το κύρος και το όνομα σου, εμείς με τους αγώνες μας, τα κελιά και τα δικαστήρια, τις φωνές μας και τις παρεμβάσεις μας. Ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν.

Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο χρόνος δεν περνάει κανονικά! Μετράμε αντίστροφα πλέον… Το όνειρο των ονείρων παύει να είναι όνειρο και αποτελεί όραμα προόδου και ανάπτυξης για τη γιγάντωση του οργανισμού.

Όμως πρόεδρε στο “ζύγι” του δίπολου ξέχασες να βάλεις το αγωνιστικό κομμάτι και την στελέχωση της ομάδας με ανθρώπους ισάξιους με το μπόι της ΑΕΚ. Άνθρωποι “νάνοι” πέρασαν από πόστα άκρως σημαντικά και αυτή η ξεροκεφαλιά σου βάσει της πραγματικότητας δεν σε δικαίωσε.

Πρόεδρε, τέτοια αποδόμηση και αποψίλωση της ομάδας που έφερε το Πρωτάθλημα στη βιτρίνα με τα πολλαπλά τρόπαια του συλλόγου δεν έχει ξαναϋπάρξει. Ασαφές πλάνο, μπερδεμένες ιδέες, παίκτες τρίτης διαλογής, λάθος χειρισμοί στο θέμα του προπονητή… Και το μπάτζετ… Αχ αυτό αυτό το μπάτζετ… Ναι, μπορεί τις ομάδες να μην τις κάνουν μονάχα τα χρήματα, αλλά όλα έχουν και ένα όριο, μια λεπτή γραμμή που όταν την ξεπερνάς αρχίζουν τα επικίνδυνα μονοπάτια.

Στη τσέπη σου δεν θα γίνουμε νταβατζήδες. Όμως για μια οργάνωση σαν εμάς που δεν είμαστε υπάλληλοι σαν κάτι άλλους και διαθέτουμε το πλεονέκτημα της κριτικής ικανότητας, η αλήθεια λέει ότι ρε πρόεδρε ναι μεν είσαι νοικοκύρης, αλλά φτιάξε μας και λίγο…

Φτιάξε λίγο τον κόσμο που έβαλε πλάτη στα δύσκολα χρόνια της Γ και Β εθνικής… Ξέφυγε από την λογική του να φέρνεις συνεχώς λαχεία, ώστε να έχουμε τα ίδια χάλια κάθε χρόνο και αντί να τα “τρως” στις μεταγραφές να στα “τρώνε” στις αποζημιώσεις…

Για αυτά σε βαραίνει η ευθύνη… Και εμάς μας βαραίνει το ερώτημα: “Γιατί ρε πρόεδρε όλα αυτά; Δεν πονάς; Είσαι ΑΕΚτζής. Μπορείς να την βλέπεις έτσι;” Εμείς κλείνουμε τα μάτια και ακολουθούμε… Αλλά τρώγοντας με το κουτάλι τα χιλιόμετρα, τις βροχές, τα πανάκριβα εισιτήρια και τις ψευτομαγκιές των μπάτσων σε κάθε χωριό, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η ΑΕΚ να είναι πρώτη. Με παίκτες αντάξιους της ιστορίας της, προπονητές κανονικούς, τεχνικούς διευθυντές γνώστες. Κι όλοι αυτοί να σέβονται το έμβλημα της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου.

Όχι σαν τους τωρινούς που στην πλειοψηφία τους είναι ένα μείγμα αδιάφορων κορεσμένων μισθοφόρων, που δεν κάνουν ούτε τάκλιν κι όταν το κάνουν είναι τόσο ανόητοι που το πράττουν στη… σέντρα και τρώνε κόκκινη κρεμώντας την ομάδα… Το να μην ξέρουν τρομερή μπάλα σαν άλλοι Μαραντόνα συμβαίνει…

Στην τελική δεν φταίνε εκείνοι. Φταίνε αυτοί που τους φέρανε. Αλλά το να φοράς την ιερή κιτρινόμαυρη φανέλα και να μην την κάνεις κόκκινη από αίμα όπως ο Τόνι και τόσοι άλλοι ποιοτικοί παικταράδες που πέρασαν από την ΑΕΚ και δεν έμεναν στα τεράστια τεχνικά τους χαρακτηριστικά αλλά τη μάτωναν, είναι το λιγότερο προκλητικό.

Παίκτες της ΑΕΚ: ΩΣ ΤΩΡΑ δεν είστε αντάξιοι της φανέλας που έχετε την τιμή να φοράτε. Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Στο χέρι σας παίκτες της ΑΕΚ είναι να το “γυρίσετε” με ψυχή, καρδιά και πάθος. Βάλτε την ΑΕΚ πάνω από τους εαυτούς σας. Και μην παίζετε μαζί της, αλλά παίξτε για αυτήν. Ξέρετε κάτι; Αυτή η ομάδα είναι η ζωή μας. Πόσοι και πόσοι πιτσιρικάδες θα ήθελαν να είναι στη θέση σας;

Αφού δεν το μπορούν, κάντε τους τουλάχιστον να σας αγαπήσουν και να σας βάλουν αφίσα στο δωμάτιό τους. Αγαπήστε την ΑΕΚ. Είναι ό,τι πιο ερωτεύσιμο υπάρχει στη Γη. Τώρα όποιος προπονητής και να έρθει ίσως και να μην προλαβαίνει να αλλάξει πολλά. Οπότε παίκτες της ΑΕΚ το βάρος πέφτει σε εσάς. Είστε αχθοφόροι της ιστορίας της ΑΕΚ και πρέπει να φανείτε συνεπείς. Κάντε μας να θυμηθούμε το “παίκτες αδέρφια μας”. Αλλιώς…

Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί. Με την ατελείωτη αγάπη μας για την ΑΕΚ. Φροντίστε και εσείς όλοι όμως που έχετε τις τύχες της ομάδας στα χέρια σας να μην απουσιάζετε… Κι εσύ απλέ λαέ της ΑΕΚ συσπειρώσου γύρω από την ομάδα. Γύρω από την ΙΔΕΑ της. Όποια κι αν είναι τα πρόσωπα. Μην μένεις στο πληκτρολόγιο σου… Έλα δίπλα Της ρε! Σε χρειάζεται… Είναι πληγωμένη. Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η Ένωση. Όλοι μια γροθιά. Επειδή δεν έχουμε Θωμά Μαύρο να το κάνει, όταν δεν μπορούν οι άλλοι πρέπει να βάζουμε το γκολ εμείς.

Η ORIGINAL 21 καλεί όλο το κόσμο της ΑΕΚ σε επαγρύπνηση και συναγερμό. Σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας μας δεν γίνεται να μην τιγκάρουμε το αχανές ΟΑΚΑ. Κι αν δεν το γεμίζουμε, τουλάχιστον όσοι είστε στο γήπεδο η φωνή να κλείνει για 21 μέρες…

Λίγο έμεινε για το ΝΑΟ και οφείλουμε να πάρουμε την ΑΕΚ από το χέρι και να την βάλουμε στην Αγιά Σοφιά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ. Εμείς θα το κάνουμε αυτό. Εμείς θα το πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο η πρώτη θέση. Κι αυτό δεν είναι προειδοποίηση, είναι υπόσχεση! Τα υπόλοιπα στα ξενέρωτα καρεκλάκια του ΟΑΚΑ και στα πέταλα της Γης.

Υ.Γ. Η αυτοκριτική είναι ίδιον των μπεσαλήδων και των τίμιων. Την αυτοκριτική μας την πραγματώσαμε και δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από λάθη που έχουμε κάνει και είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε και να τα διορθώσουμε με μοναδικό σκοπό το καλό της ΑΕΚ. Η δικιά μας οικογένεια αναστοχάζεται, προοδεύει και λύνει τα θέματα της. Ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα το κάνετε κι εσείς»;

Πηγή: onsports.gr