Συνελήφθησαν οι 3 προσαχθέντες των Εξαρχείων – σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί πρόσφυγες

533

Κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες από την επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Ελληνες, 41 και 57 ετών και έναν 65χρονο Γάλλο.

Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε συλληφθεί στις αρχές του περασμένου Ιουλίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της πλατφόρμας Airbnb.

Από τους δύο ημεδαπούς, ο 57χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ενώ ο 41χρονος, όπως προέκυψε από την έρευνα, ήταν μεταξύ των 394 αναρχικών που είχαν συλληφθεί το 1995 κατά την έφοδο δυνάμεων των ΜΑΤ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Οσον αφορά τους 143 αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δύο άλλα κατειλημμένα κτίρια, στην οδό Σπύρου Τρικούπη, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση του Τμήματος Αλλοδαπών και από εκεί σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα. Εξ αυτών, οι δέκα δεν είχαν μαζί τους έγγραφα και αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία διοικητικής απέλασής τους. Οι υπόλοιποι 133 είχαν αιτηθεί άσυλο και στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε ανοιχτές δομές.

Αναφορικά με τις εθνικότητες τους, πρόκειται για 61 υπηκόους Αφγανιστάν, 39 Ερυθραίας, 17 Ιρακινούς, 12 Ιρανούς, 11 Τούρκους, έναν υπήκοο Καμερούν, έναν Σαουδικής Αραβίας και έναν Σύρο.

Πηγή: kathimerini.gr