Ολόκληρη η κατάθεση ψυχής της Εζέτζα (photos)

510

Η σέντερ του Παναθηναϊκού, Σύνθια Εζέτζα μίλησε αποκλειστικά στην «Πράσινη» για το νέο κεφάλαιο της ζωής της που ανοίγεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Κολέγιο του Πίτσμπουργκ, για τον ρατσισμό που βίωνε στην καθημερινότητά της, αλλά και για το πιο τρελό της όνειρο να γίνει στο draft στο WNBA!

Συνέντευξη στην Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Η Σύνθια Εζέτζα γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2001 στη Νιγηρία και σε ηλικία 2 ετών ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα, και όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξή της στην «Πράσινη» μόνο μέσα στο γήπεδο δεν βίωνε τον ρατσισμό!

Έχοντας μεγαλώσει μέσα στο κλειστό της Λεωφόρου, το «σπίτι» της, η Σύνθια Εζέτζα ένιωθε ασφαλής όταν πέρναγε το κατώφλι του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ μέσω της ανάρτησής της στα social media θέλησε να ευχαριστήσει τον Παναθηναϊκό, που την βοήθησε να κάνει το επόμενο βήμα στην χώρα των Ονείρων, την Αμερική. Σίγουρα ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την διεθνή σέντερ του «τριφυλλιού», όμως τίποτα δε στάθηκε εμπόδιο για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Από το 2014 η ψηλόλιγνη αθλήτρια που δεν… ήξερε πολύ μπάσκετ, μπήκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μέσα σε λίγα χρόνια, με πολύ δουλειά και έχοντας δίπλα της ανθρώπους που την πίστευαν, εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες Ελληνίδες σέντερ της γενιάς της, κάτι που αποδεικνύει το παλμαρέ της, καθώς έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Α’ ΕΣΚΑ Κορασίδων και 4 πρωταθλήματα Α’ ΕΣΚΑ Νεανίδων με τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει αναδειχθεί MVP, πρώτη σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Πανελλήνιο Νεανίδων στην Αιδηψό το 2018. Φέτος ήταν η βασική στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει στην Α1 κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr

Πηγή: onsports.gr