Και στο μπάσκετ για άλωση πήγαιναν αλλά βρέθηκαν στα… αλώνια!

527

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το… κράτος που κυριαρχεί μόνο όπου κι όποτε δεν υπάρχει Παναθηναϊκός!

Αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην μπάλα, δεν είναι άγνωστα. Ούτε πρωτόγνωρα. Απλά αυτή τη φορά το… κράτος, ξεφτίλισε και την τεχνολογία. Το ποδόσφαιρο έχει ξεφτιλιστεί από καιρό. Δεκαετίες τώρα. Και θα ξεφτιλίζεται εις τον αιώνα των αιώνων όσο ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα είναι στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και καιρό. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλήθειες να λέμε. Όπως αποδείχτηκε με το «καλημέρα», όχι VAR να έρθει στην Ελλάδα αλλά τον Κολίνα να κλωνοποιήσουμε, θα βρεθεί τρόπος ώστε να ευνοείται πάντα ο συνήθης ύποπτος. Το… κράτος που θέλουν να λένε κάποιοι. 

Ένα «κράτος» που εξαπλώθηκε μετατρέποντας όχι απλά το ποδόσφαιρο αλλά μέχρι πρότινος ακόμη και τον… Ερασιτεχνικό Αθλητισμό σε παιχνίδι για έναν. Μέχρι πρότινος είπαμε. Για την ακρίβεια μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι. Αν δεν ήταν το μπάσκετ και προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το… κράτος θα είχε αλώσει και αυτό το κομμάτι. Τα έδωσε όλα για να τα καταφέρει πέρυσι ακόμη και με ντου σε σπίτι διαιτητή αλλά έφαγε τα μούτρα του. Και από την άλωση βρέθηκε στα… αλώνια. Βλέπεις, επικράτησε η νομιμότητα και όχι το «αούα». Αυτό που… βασιλεύει στο «μπαλαδιστάν» και (είπαμε) μέχρι πρότινος σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα.

Για να μην έχετε ψευδαισθήσεις, ειδικά οι Παναθηναϊκοί. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά, οριστικά και αμετάκλητα στην Ελλάδα, όσο ο Παναθηναϊκός δεν είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Και για να συμβεί-έπειτα από τους Ταϊλανδούς και τους… Πακιστανούς που χάθηκαν στο δρόμο- αυτό υπάρχει ένας μόνος τρόπος. Μην λέμε τα ίδια και γινόμαστε κουραστικοί… O χρόνος κυλάει αντίστροφα… Μην το ξεχνάει κανείς. Άσε που και να θες να το ξεχάσεις έρχονται κάτι Σαββατοκύριακα σαν αυτό που πέρασε να σου θυμίσουν ότι πρέπει να δράσεις. Γιατί δεν αρκεί να παλεύει μοναχός του ένας απέναντι στο… κράτος.

Υγ. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται. Αυτά για όσους προσπαθούν να… χρησιμοποιήσουν μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία για επικοινωνιακούς λόγους αλλά όταν έπρεπε να μιλήσουν και να πράξουν για να μην γίνει ο ίδιος άνθρωπος «βορά» έκαναν την πάπια. Ίσως και γιατί τους βόλευε τότε…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram

Πηγή: onsports.gr