Στίβος: Η Κατερίνα Στεφανίδη υποψήφια για την επιτροπή αθλητών της IAAF

202

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, είναι ανάμεσα στους 15 υποψηφίους για τις έξι διαθέσιμες θέσεις στην επιτροπή αθλητών της IAAF.

Όλοι οι αθλητές που είναι διαπιστευμένοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού της IAAF στη Ντόχα, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.

Η επιτροπή αθλητών, αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αθλητών και IAAF, εξασφαλίζοντας ότι θα συμμετέχουν στην διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το 2003 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε διαδικασία ψηφοφορίας.

Η σημασία των αθλητών στη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της IAAF αναγνωρίστηκε και ενσωματώθηκε στις δομές με τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο πρόεδρος και ένα άλλο μέλος της επιτροπής αθλητών, είναι πλήρη μέλη με δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο της IAAF.

«Μέσω των μεταρρυθμίσεων, η IAAF έλαβε θετικά αλλά και απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της φωνής του αθλητή κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων με ουσιαστικό τρόπο», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της IAAF Ίνακι Γκόμεζ.

«Οι αθλητές πρέπει να εκμεταλλευτούν σοβαρά αυτή την ευκαιρία για να υποστηρίξουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των αθλητών. Εκείνοι οι έξι αθλητές που θα εκλεγούν από την φανταστική ομάδα των 15 υποψηφίων θα ενταχθούν σε έναν ισχυρό πυρήνα των μελών της επιτροπής που εργάζεται για την βελτίωση του αθλητισμού, αλλά πάντα με ενδιαφέρον για τον αθλητή».

Πηγή: onsports.gr