Μπόρις Τζόνσον: «Δύσκολο» το σχέδιο Τραμπ για άμεση εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

523

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε σήμερα την πρώτη του διμερή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της G7, στην Μπιαρίτς και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και για το εμπόριο.

Σε συνεντεύξεις του στα βρετανικά τηλεοπτικά μέσα στη συνέχεια, ο Τζόνσον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνάψουν συμφωνία μέσα σε έναν χρόνο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου αλλά χαρακτήρισε «δύσκολο» να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ΗΠΑ

«Σε πολλά χρόνια θα ήταν υπερβολή, αλλά το γίνουν όλα μέσα σε έναν χρόνο θα είναι δύσκολο» είπε ο Τζόνσον στην τηλεόραση του BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιθανότητες να συμφωνήσει η Βρετανία με την ΕΕ για το διαζύγιο βελτιώνονται, αλλά η κατάσταση είναι «επισφαλής».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συναντήθηκε επίσης με  τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Ο Τζόνσον είπε στον Τουσκ ότι εξακολουθεί να προτιμά την επίτευξη συμφωνίας με το μπλοκ και επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ, είπε ο αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου τον επόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr