Μαίνoνται δύο πυρκαγιές σε Αχαΐα και Σάμο

501

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλου της Δυτικής Αχαΐας λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτική έκταση  ενώ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. 

Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δάσος στον Μεσόκαμπο Σάμου, στην οποία επίσης ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ αυτή την ώρα καίε ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία. 

Επίσης σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι και η πυρκαγιά στην περιοχής της Βάρδας Ηλείας, που καίει σε γεωργική κυρίως έκταση. Δεκαπέντε οχήματα με 32 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 10 ανδρών επιχειρούν τον πλήρη έλεγχό της με τη βοήθεια τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Πηγή: kathimerini.gr