Μάνταλος: «Το πρωτάθλημα ο μεγάλος μας στόχος»

495

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, μίλησε στην κάμερα της Nova για τη νέα σεζόν που έρχεται και τον στόχο της Ένωσης.

Η ΑΕΚ δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, αφού η εικόνα της τόσο στην πρόκριση επί της Κραϊόβα όσο και στην ήττα από την Τράμπζονσπορ ήταν απογοητευτική. Ο αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Μάνταλος, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova υποστήριξε πως ο «δικέφαλος» θα πρέπει να βελτιωθεί, αφού έχει ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο διεθνής άσος αρχικά είπε: «Το θετικό είναι πως εδώ μέσα το αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, ήταν ένα βαρύ σκορ, μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση. Στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ ξεκινήσαμε ιδανικά, δεχθήκαμε γκολ σε στατικές φάσεις, δώσαμε χώρους, κάναμε λάθη, και καταλήξαμε να έχουμε αυτό το σκορ. Τα δύο ματς δεν συγκρίνονται, στο δεύτερο με την Κραϊόβα είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης στη ρεβάνς γιατί είχαμε επιβληθεί στον πρώτο αγώνα».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ΑΕΚ, σχολίασε: «Υπάρχουν μεταπτώσεις, το καταλαβαίνουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά, εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο με την τουρκική ομάδα. Ο προπονητής μας δίνει νέες ιδέες, χρειάζεται χρόνος. Στην Ελλάδα ο χρόνος είναι πολύτιμος, τα αποτελέσματα κρίνουν τους πάντες. Τα καλά αποτελέσματα θα μας βάλουν στο σωστό δρόμο».

Όσο για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, απάντησε: «Ολα τα χρόνια που είμαι εδώ, νιώθω πίεση, σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση, ο κόσμος θέλει να βλέπει αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο, κι εμείς το ίδιο θέλουμε».

Σχετικά με τον δικό του ρόλο στο γήπεδο, επεσήμανε: «Μου αρέσει ο ρόλος που μου δίνει ο νέος προπονητής, δεν θέλω να παίζω στη γραμμή, με βοηθάει στον τρόπο παιχνιδιού μου να παίζω περισσότερο στον άξονα, αλλά θέλουμε διάρκεια, η ομάδα κι εγώ προσωπικά».

Αναφορικά με την εικόνα της ΑΕΚ υπογράμμισε: «Ο καθρέπτης είναι το παιχνίδι, η ομάδα κάνει αρκετά λάθη, είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι που καλούμαστε να κάνουμε, πουλάμε αρκετά εύκολα την μπάλα, είμαστε ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις, πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι. Έχουμε αρκετά παιχνίδια, θα έπρεπε να είμαστε καλά από άποψη φυσικής κατάστασης. Μας λείπει το κάτι παραπάνω, οι ποδοσφαιριστές κι ο προπονητής μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Την πρώτη ημέρα μετά το ματς υπήρχε πίκρα, όλοι το σκεφτόμασταν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάναμε κακό παιχνίδι και σε συνδυασμό με το δεύτερο ματς με την Κραϊόβα, μας επηρέασε. Το θέμα είναι να το αφήσουμε στην άκρη».

Τέλος, σε ερώτηση για τον κόσμο της ΑΕΚ τόνισε: «Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει πως ο κόσμος παίζει καθοριστικό ρόλο στους αγώνες μας. Η φωνή του κόσμου θα μας βοηθούσε στο κακό μας διάστημα. Τον θέλουμε δίπλα μας. Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος μας. Στο τέλος της σεζόν θέλω να είμαστε πρώτοι. Αυτό θέλω».

Πηγή: onsports.gr