Δύσκολη νύχτα στη Σάμο: Μαίνεται η φωτιά στον Μεσόκαμπο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (φωτογραφίες)

497

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 5 το απόγευμα σε δάσος στον Μεσόκαμπο Σάμου, σε τουριστική περιοχή. Για ώρες η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και εκκενώθηκαν ξενοδοχεία ενώ αυτή την ώρα – καθώς κόπασαν λίγο οι άνεμοι – η εικόνα είναι ελαφρώς βελτιωμένη αλλά παραμένει ανησυχητική.


Fb SamosTimes

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής –  στις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας, στα ανατολικά του Πυθαγορείου – και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου με σκάφη και λεωφορεία. 


@Vera_natur_el

Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης (4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα) και αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.


@AlisonGlasspool

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα σε περιοχές του Ριόλου Αχαΐας και Βάρδας Ηλείας. Ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ειδικώς για την πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, ωστόσο την υπόθεση διερευνά το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί σε δύσβατη περιοχή στα Τσουκαλαίικα Μεσσηνίας.

Πηγή: kathimerini.gr